Stek Espresso z pieczoną cukinią i ziemniakami
Stek Espresso z pieczoną cukinią i ziemniakami może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za $6.8 za porcję, ten przepis okładki 55% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 853 kalorii, 67g białka, oraz 40g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jest idealny do valentin day. 163 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką rozmaryn, stek z flanki, ser parmigiano-reggiano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką ocena 98%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek z polędwicy i pieczone ziemniaki, Cukinia Dwa Razy Pieczone Ziemniaki, oraz Stek z flanki z dwukrotnie pieczonymi ziemniakami Fingerling.
Instrukcje
Połącz oliwę z oliwek, rozmaryn, Worcestershire, musztardę, ocet, czarny pieprz, Espelette, cynamon, czosnek, espresso i szalotkę w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności. Obróć stek w marynacie i wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Podgrzej brojlery lub patelnię grillową na średnim ogniu. Gotuj stek z boku około 12 minut, obracając raz.
Odstaw stek na 5 do 10 minut, a następnie pokrój w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala. Ubierz sokiem z cytryny, natką pietruszki i posyp odrobiną soli na koniec.
W przypadku cukinii i ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wlej połowę pomidorów do naczynia żaroodpornego i trochę je rozbij.
Posyp je tymiankiem i skrop oliwą z oliwek. Posyp warstwą cukinii i dopraw solą i pieprzem. Posyp ziemniakami i dopraw solą i pieprzem, rozmarynem, posyp czosnkiem, cebulą, mżawką oliwy z oliwek i odrobiną startego sera. Powtarzaj warstwy, aż zużyjesz wszystkie warzywa i piecz, aż będą musujące i brązowe, a ziemniaki będą miękkie, około 1 godziny 30 minut.
Pobierz listę zakupów Rachael dla przepisów tego odcinkututaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.