Stek Espresso z pieczoną cukinią i ziemniakami

Stek Espresso z pieczoną cukinią i ziemniakami
Stek Espresso z pieczoną cukinią i ziemniakami może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za $6.8 za porcję, ten przepis okładki 55% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 853 kalorii, 67g białka, oraz 40g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jest idealny do valentin day. 163 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką rozmaryn, stek z flanki, ser parmigiano-reggiano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką ocena 98%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek z polędwicy i pieczone ziemniaki, Cukinia Dwa Razy Pieczone Ziemniaki, oraz Stek z flanki z dwukrotnie pieczonymi ziemniakami Fingerling.

Instrukcje

1
Połącz oliwę z oliwek, rozmaryn, Worcestershire, musztardę, ocet, czarny pieprz, Espelette, cynamon, czosnek, espresso i szalotkę w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności. Obróć stek w marynacie i wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2
Podgrzej brojlery lub patelnię grillową na średnim ogniu. Gotuj stek z boku około 12 minut, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
3
Odstaw stek na 5 do 10 minut, a następnie pokrój w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala. Ubierz sokiem z cytryny, natką pietruszki i posyp odrobiną soli na koniec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
W przypadku cukinii i ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
5
Wlej połowę pomidorów do naczynia żaroodpornego i trochę je rozbij.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
6
Posyp je tymiankiem i skrop oliwą z oliwek. Posyp warstwą cukinii i dopraw solą i pieprzem. Posyp ziemniakami i dopraw solą i pieprzem, rozmarynem, posyp czosnkiem, cebulą, mżawką oliwy z oliwek i odrobiną startego sera. Powtarzaj warstwy, aż zużyjesz wszystkie warzywa i piecz, aż będą musujące i brązowe, a ziemniaki będą miękkie, około 1 godziny 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Pobierz listę zakupów Rachael dla przepisów tego odcinkututaj.

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkuocet balsamiczny postarzanyocet balsamiczny postarzany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.duszone pomidory lub włoskie pomidory San Marzanoduszone pomidory lub włoskie pomidory San Marzano1Batoniki toffi HeathO Espelette lub pieprzu cayenneO Espelette lub pieprzu cayenne1okrągła łyżka musztardy Dijonokrągła łyżka musztardy Dijon1strzałespresso, schłodzone lub około 1/2 szklanki parzonej mocnej kawy, schłodzoneespresso, schłodzone lub około 1/2 szklanki parzonej mocnej kawy, schłodzone9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.stek z flankistek z flanki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekany świeży rozmaryndrobno posiekany świeży rozmaryn23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2Duże goździkiczosnek drobno posiekany lub startyczosnek drobno posiekany lub starty4Duże goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony0Batoniki toffi HeathO mielonym cynamonieO mielonym cynamonie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do liberalnej mżawkiOliwa z oliwek, do liberalnej mżawki2cebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty ser Parmigiano-Reggianoświeżo starty ser Parmigiano-Reggiano4krewetki i żyłkiPropozycje serwowania: pietruszka, cytryna i sólPropozycje serwowania: pietruszka, cytryna i sól3ziemniaki obrane i cienko pokrojoneziemniaki obrane i cienko pokrojone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calarozmaryn drobno posiekanyrozmaryn drobno posiekany4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz1szalotka, drobno posiekana lub Startaszalotka, drobno posiekana lub Starta23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaSos WorcestershireSos Worcestershire2cukinia, cienko pokrojonacukinia, cienko pokrojona

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn