Stek Czosnkowo-Maślany
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Stek czosnkowo-maślany może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 17g tłuszczu i w sumie 318 kalorii. Za $2.79 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sos sojowy, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 50%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ukąszenia Steków Z Masłem Czosnkowym, Ukąszenia Steków Z Masłem Czosnkowym, oraz Grillowany Stek Z Masłem Czosnkowym.
Instrukcje
Posyp stek solą i pieprzem. Na dużej patelni gotuj stek w 1 łyżce masła na średnim ogniu 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
W małej misce wymieszaj pietruszkę, czosnek, sos sojowy i pozostałe masło.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Poppy Monterey Pinot Noir]()
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.