Stek Chili
Stek Chili jest bez nabiału przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 6G tłuszczu i w sumie 207 kalorii. Za $1.3 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 3 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, chili w proszku, sos pomidorowy bez dodatku soli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Chipotle Steak Chili, Zippy Steak Chili, oraz Stek i piwo Chili.
Instrukcje
Na dużej patelni brązowy stek, aż mięso przestanie być różowe.
Odcedź, odrzucając wszystkie oprócz 2 łyżek stołowych. Odłóż mięso na bok.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i czosnek w kroplach przez 3 minuty lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące. Zwróć mięso na patelnię.
Dodaj sos pomidorowy, 1 szklankę wody, sok V8, sos z ostrej papryki i przyprawy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 2-1/2 godziny.
Połącz mąkę z pozostałą wodą; ubij do chili. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Gotuj 10 minut dłużej lub do podgrzania.