Stek Cabernet z pieczarkami
Stek Cabernet z pieczarkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 687 kalorii, 48g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 7,16 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, pieprzu, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cabernet-hamburgery balsamiczne z Podsmażonymi grzybami i cebulą, Flat Iron Steak z sosem Cabernet, oraz Grillowany stek pieprzowy Johnny Garlic z sosem balsamicznym Cabernet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki marynaty razem w dużej misce. Odstawić.
Przełóż połowę marynaty do 1 płytkiej nieaktywnej patelni lub miski, a drugą połowę marynaty zarezerwuj na grzyby.
Trim nadmiar tłuszczu ze steków i zrobić małe kawałki nożem do tłuszczu wokół krawędzi steków. Steki marynować przez co najmniej 30 minut w temperaturze pokojowej lub do 6 godzin w lodówce.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Umieść steki na gorącym grillu przez 3 minuty z każdej strony, aby się zapiekły i stworzyć ładne ślady grilla. Zmniejsz temperaturę grilla do niskiej i zamknij pokrywę. Kontynuuj gotowanie steki dodatkowe 5 do 10 minut dla średnio rzadkie, obracając je w połowie.
Niech steki odpocząć na 5 minut przed podaniem.
W międzyczasie zanurz grzyby w zarezerwowanej marynacie i umieść na grillu, zakrzywionym bokiem w dół.
Resztki marynaty ze steków i grzybów umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia przez co najmniej 3 minuty i gotować, aż lekko zmniejszy. Lekko posmaruj półmisek oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i pełnymi liśćmi świeżego rozmarynu, oregano i bazylii.
Steki i grzyby przełożyć na talerz i skropić sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.