Stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte")

Stek
Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 1G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jeśli 1,06 zł za porcję spada w budżecie, stek "Bavette" z szalotką ("bavette a l 'achalotte") może być wielki bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pyszny bulion, masło, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Marynowany stek z bavette, Chipotle bavette stek z limonką kukurydza i chunky salsa, oraz Wieszak stek z szalotką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wstępnie podgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Podgrzać patelnię żeliwną 10-12 cali na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać masło i olej. Po rozpuszczeniu masła dodać wszystkie szalotki i wymieszać dobrze płaszcz. Włączyć ciepło na średnie. Nadal mieszając często tak, że szalotki gotować równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Po 3-4 minutach szalotka powinna być dość miękka i zacząć karmelizować. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i dodaj ocet sherry. Nadal gotować i mieszać, aż ocet jest prawie zredukowana do zera i wchłania się w szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
5
Dodać 2 łyżki czerwonego wina i powtórzyć proces. Gdy szalotki stały się nieco jammy konsystencji usunąć je z patelni i przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać pozostałe ¼ szklanki wina na patelni do de-glazury. Gdy wszystkie kawałki cebuli poluzowały się z dna patelni, a wino zmniejszyło się do około 1 łyżki dodaj wywar. Kontynuuj zmniejszanie, aż pozostanie około ½ szklanki czerwonego wina jus.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Wlać przez sitko i odstawić w ciepłe miejsce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Steki dobrze doprawić z obu stron solą i pieprzem. Włączyć ciepło do wysokiej i dodać kolejną łyżkę oleju rzepakowego do tej samej patelni, której użyłeś do szalotki. Gdy olej jest dobry i gorący przesuń steki na patelnię. Stosuję zasadę 3 sekund. Jeśli nie możesz trzymać ręki 4 cale nad gorącą patelnią przez dłużej niż 3 sekundy, temperatura jest dobra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Wrzuć masło, polewając steki, gdy się roztopią. Podgrzej je przez 2 minuty, a następnie odwróć. Powinny być ładnie zarumienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Włącz ciepło do średniego (żelazna patelnia zachowa dużo ciepła) i gotuj steki przez dodatkowe 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Przenieść steki do galaretki roll pan i odstawić je na bok podczas przygotowania szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Powrót szalotki do żelaznej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Dodać czerwone wino â € œjus”, łyżkę masła i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, aby połączyć i wyłączyć ciepło. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Może trochę więcej octu, choć rozsądnie z octem.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
14
Wlać dowolny z soków, które nagromadziły się na blasze do pieczenia ze stekami na patelni szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Umieść steki w piekarniku na około 4 minuty na rzadkie i 5 minut na średnio rzadkie. 2 minuty dłużej, jeśli wolisz średni. Jeszcze trochę i równie dobrze możesz wyrzucić steki do śmieci. Mówię poważnie!1
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1
Przenieść steki na talerze obiadowe i sterta szalotki na wierzchu każdego steku. Im więcej, tym lepiej. Lubię filiżankę na osobę. Równie dobrze możesz użyć ich wszystkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
Wlać pozostałą ciecz równomiernie podzieloną między obie płytki. Daj mu dużą ilość czarnego pieprzu.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
3
Niech steki odpocząć na kilka chwil, podczas gdy Ubierz trochę zieleni z prostym herby vinaigrette. Możesz również podać to z dużą porcją frytek z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
ZieloniZieloni
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia1
Magazyn