Starzone żeberka z przecierem cebulowym

Starzone Rib Eye z cebulowym Purée może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz maślankę, grubą sól morską, gałązki ziół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Panini z Mortadellą, marynowaną czerwoną cebulą i postarzanym Provolone, Guinness duszona cebula i postarzany Biały Cheddar Quiche, oraz Sałatka Z Arbuza, Fety, Karmelizowanej Cebuli I Dojrzałego Balsamicznego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki masła w 12 " patelni ciężkiej overmedium-na małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, stale mieszając, aż półprzezroczyste (nie rozrastać), 10-12 minut.
Dodaj zapas i 3/4 szklanki wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i nadal gotować, aż onionsare rozpada się, o 20 protokół. Uncoverand mieszać aż cebula są prawie suche (niebrown), o 5 minut.
Przenieść cebulę do blendera.
Dodać maślankę i 1 łyżkę wody.Przecier, aż będzie gładki. Doprawić koszerną solą.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż stojak z drutuna obramowanej blasze do pieczenia. Stopić 2 łyżkibutter z olejem w dużej żeliwnej patelni lub duża ciężka patelnia na średnim ogniu.Stek obficie doprawić koszerną solą.Gotować, aż utworzy się głęboka brązowa skorupa, 3-4 minuty na stronę i 1-2 minuty na brzegach.
Miejsce na przygotowanym stojaku. Piecz, aż termometrwłożony w stek rejestruje 46°, około 40 minut. (Stek przeniesie tomedium-rzadkie.)
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w dużej łyżeczce na średnim ogniu; gotować aż do brązowienia, około 2 minut.
Dodać steki i gotować przez 30 sekund na stronę, pozostawić do wchłonięcia masła.
Umieść 1 plasterek steku na każdym talerzu i posypać solą morską. Łyżka ciepła onionpurée obok. Rozsypać zioła na purée.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.