Staromodny gulasz z kurczaka i kukurydzy

Staromodny gulasz z kurczaka i kukurydzy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej roślinny, uszy kukurydziane, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków, Gulasz z ziemniaków, kukurydzy i kurczaka (Ajiaco), oraz Kolumbijski gulasz z kurczaka, kukurydzy i ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać masło i olej w szerokim ciężkim garnku 4-do 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie lekko brązowy kurczak w 2 partiach, odwracając się od czasu do czasu szczypcami, około 5 minut na partię.
Kurczaka przenieść jako rumiane do miski za pomocą szczypiec.
Podczas gdy kurczak jest rumiany, obrać ziemniaki i pokroić na 1-calowe kawałki.
Dodaj cebulę, czosnek i 1 łyżeczkę tymianku do garnka i podsmaż, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 4 do 5 minut, następnie dodaj mąkę i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Ubić bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia, ubijając.
Dodać ziemniaki i kukurydzę do mieszaniny cebuli, następnie przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są ledwo miękkie, o 10 protokół. Wymieszać kurczaka (wraz z sokami zgromadzonymi w misce)i śmietanę, następnie dusić, przykryte, aż kurczak jest po prostu gotowane przez i ziemniaki są miękkie, 5 do 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, posypać pozostałą łyżeczką tymianku.