Staromodny ajerkoniak
Old-Fashioned Eggnog to napój przeznaczony dla 18 osób. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 8 g białka i 17 g tłuszczu. Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka jajek, mielonej gałki muszkatołowej, ekstraktu waniliowego i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Będzie hitem na Twojej świątecznej imprezie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21%. Wynik ten jest raczej zły. Spróbuj staromodnego ajerkoniaku, staroświeckiego ajerkoniaku i ajerkoniaku z kawałkami czekolady z glazurą z brązowego masła, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszaj jajka, cukier i sól. Stopniowo dodawać 1 qt. mleka. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż termometr wskaże 160°, około 25 minut.
Wlać do dużej miski; wymieszać z wanilią, gałką muszkatołową i pozostałym mlekiem.
Umieść miskę w łaźni lodowo-wodnej; często mieszaj, aż ostygnie. Jeśli mieszanina się rozdzieli, zmiksuj w blenderze, aż będzie gładka. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Kiedy będziesz gotowy do podania, ubij śmietanę w misce na wysokich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty; delikatnie wymieszać z ostudzoną mieszanką.
Wlać do schłodzonego 5-qt. waza na poncz. Jeśli chcesz, możesz posypać bitą śmietaną i posypać gałką muszkatołową.