Staromodna Zapiekanka ziemniaczano-wołowa Gwen
Staromodna Zapiekanka ziemniaczano-wołowa Gwen może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 710 kalorii, 34g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, cebulę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Staromodna Zapiekanka Ziemniaczano-Wołowa, Zapiekanka Wołowo-Ziemniaczana, oraz Zapiekanka Ziemniaczana Z Wołowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu z wodą, aby pokryć o 1 cal.
Dodać dużą szczyptę soli i gotować przez 15 minut, lub do miękkości. Ziemniaki gotować szybko. Testuj często na czułość i nie rozgotowuj ich. Alternatywnie, gotować ziemniaki w szybkowarze przez 5 minut, uwalniając ciśnienie natychmiast, aby zapobiec przegotowaniu.
Odcedzić ziemniaki i ułożyć je w 6 - przez 9-przez 2-calowe danie zapiekanki.
Na dużej patelni, dodać trochę oleju do pokrycia patelni.
Połączyć wołowinę i cebulę i gotować razem na średnim ogniu, aż wołowina jest rumiane i cebula zmiękła, o 10 protokół.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Roztopić masło w średnim rondlu i ubić mąkę, aby uzyskać zasmażkę. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż mieszanina pęcherzyków i mąki zmieni kolor jasnobrązowy. Stopniowo ubijaj mleko i nadal mieszaj podczas gotowania na średnim ogniu. Gdy mieszanina zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać z serem i rumianą wołowiną i cebulą.
Wlać zmieloną mieszaninę wołowiny na ziemniaki i piec zapiekankę przez 20 minut, aż ogrzewa się i bulgotanie.
Posypać bułkę tartą na wierzchu zapiekanki i piec, aż okruchy są tosty, o 5 minut dłużej.