Staromodna Fricasse z kurczaka z sosem śmietanowym o Smaku winnym, cebulą i pieczarkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj staromodnego kurczaka z sosem śmietanowym o Smaku winnym, cebulą i grzybami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. Na 4,45 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałkę muszkatołową, bulion z kurczaka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowo-winnym, Kurczak, papryka, cebula i pieczarki z winem Marsala, oraz Makaron z kiełbasą, pieczarkami i sosem śmietanowym z białego wina.
Instrukcje
Wstępne gotowanie na maśle
Kurczaka dokładnie osuszyć ręcznikiem.
Gotować warzywa powoli na maśle przez około 5 protokół, lub aż będą prawie miękkie, ale nie rumiane (260 stopni na patelni elektrycznej). Zepchnij ich na bok. Lekko podgrzać (290 stopni) i dodać kurczaka. Obracaj go co minutę przez 3 lub 4 minuty, aż mięso lekko usztywni, bez zabarwienia do więcej niż jasnożółtego złota.
Niższe ciepło (260 na patelni elektrycznej), przykryć i gotować bardzo powoli przez 10 protokół, obracając kurczaka raz. Powinien lekko puchnąć, usztywnić więcej, ale nie pogłębić koloru.
Posypać solą, pieprzem i mąką ze wszystkich stron kurczaka, obracając i zwijając każdy kawałek, aby pokryć mąkę masłem do gotowania. Przykryć i kontynuować gotowanie powoli przez 4 minuty, obracając go raz.Gotowanie w magazynie i wino
Wyjąć z ognia i wlać wrzącą ciecz, wstrząsając zapiekanką, aby wymieszać płyn z mąką.
Dodaj wino, bukiet ziół i więcej wywaru lub wody, aby płyn po prostu zakrył kurczaka. Przynieś na wolnym ogniu. Smak do przypraw i lekko soli, jeśli to konieczne.
Przykryć i utrzymać na wolnym wolnym ogniu przez 25 do 30 minut (180 do 190 stopni na patelni elektrycznej). Kurczak odbywa się, gdy pałeczki są miękkie, jeśli uszczypnięte, a soki z kurczaka biegną na Żółto, gdy mięso jest kłute widelcem. Po zakończeniu wyjąć kurczaka do przystawki.SOS
Podczas gotowania kurczaka, przygotować cebulę i grzyby.
Dodaj swoje soki do gotowania kurczaka sos w następnym kroku.
Gotować na wolnym ogniu płyn do gotowania w zapiekance przez 2 do 3 minut, odtłuszczając tłuszcz. Następnie podgrzej ciepło i gotuj szybko, często mieszając, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje na tyle, aby ładnie pokryć łyżkę. Prawidłowe Przyprawianie. Powinieneś mieć 2 do 2 filiżanek.
Żółtka i śmietanę zmiksować w misce do miksowania za pomocą ubijaka z drutu. Kontynuuj ubijanie, i dodać ostry sos przez małe łyżki stołowe, aż o filiżankę poszedł w. Resztę sosu ubić cienkim strumieniem.
Wlać sos z powrotem do zapiekanki lub do emaliowanego lub ze stali nierdzewnej rondla (nie używać aluminium). Ustawić na umiarkowanie wysokim ogniu i stale mieszając, sięgać po dno i boki zapiekanki, aż sos się zagotuje. Gotować przez 1 minutę, mieszając.
Popraw przyprawę, dodając krople soku z cytryny do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej. Przecedzić sos przez drobne sito.Montaż końcowy
W zapiekance ułożyć kurczaka, cebulę i pieczarki.
Z wyjątkiem podgrzewania i ostatecznego masłowania sosu, danie jest teraz gotowe i może czekać w nieskończoność. Aby zapobiec tworzeniu się skóry na sosie, nałóż na nią warstwę śmietany, wywaru lub mleka. Odłóż to na bok.Podgrzewanie i podawanie
Ustawić zapiekankę na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do duszenia. Przykryć i dusić bardzo powoli przez 5 minut, lub aż kurczak jest gorąco przez, fastrygując go często z sosem.
Podgrzać i tuż przed podaniem, przechylić zapiekankę, dodać masło wzbogacające i zalać kurczaka sosem, aż masło się w nim wchłonie.
Kurczaka podawać z zapiekanki; lub układać z cebulą i grzybami na gorącym talerzu, otoczonym ryżem lub makaronem i przykrytym sosem. Udekorować gałązkami świeżej pietruszki.
VARIATIONSFricasse de poulet a lIndienne (sos Curry) 1 do 2 Tb pachnące curry w proszku
Po wstępnym obróceniu kurczaka 5 minut na maśle, zmiksuj w proszku curry. Przykryć i kontynuować okres gotowania na minutę. Następnie kontynuuj przepis.Fricasse de poulet au Paprika (SOS paprykowy)
1 Tb świeżo pachnącej i pachnącej papryki (TB więcej papryki, jeśli to konieczne)
Po wstępnym obróceniu kurczaka 5 minut na maśle, zmiksuj paprykę. Przykryć i kontynuować okres gotowania na minutę. Następnie kontynuuj przepis. Po zakończeniu sosu, wymieszać więcej papryki, jeśli sos potrzebuje koloru. Powinno być kremowo-różowe.Fricasse de poulet a lEstragon (SOS estragonowy)
4 lub 5 gałązek świeżego estragonu lub 2 łyżeczki suszonego estragonu
2 Tb świeżego mielonego estragonu lub pietruszki
Dodać estragon do wina i wywar do gotowania kurczaka. Do gotowego sosu wymieszać świeży estragon lub natkę pietruszki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;