Staroświeckie Bułeczki Cynamonowe
Staromodne bułeczki cynamonowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 15 i kosztuje 26 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, cukier granulowany, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Old Fashioned Cinnamon Rolls, Overnight Cinnamon Rolls – rano można upiec świeże i gorące bułeczki cynamonowe, oraz Old Fashioned Pan Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru granulowanego, sól i drożdże drewnianą łyżką, aż dobrze wymieszasz. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać mleko na średnim ogniu, aż będzie bardzo ciepłe, a termometr odczytu natychmiastowego odczyta 120 ° F do 54°.
Dodać ciepłe mleko, 1/4 szklanki masła i jajko do mieszaniny mąki. Ubijaj mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minutę, często zatrzymując się, aby zeskrobać ciasto z boku i dna miski gumową szpatułką, aż mieszanina mąki zostanie zwilżona. Beat na średniej prędkości 1 minutę, często zatrzymując się, aby zeskrobać miskę. Drewnianą łyżką mieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, około 1/2 szklanki na raz, aż ciasto będzie miękkie, pozostawia stronę miski i jest łatwe w obsłudze (ciasto może być lekko lepkie).
Mąkę lekko posypać blatem lub dużą deską do krojenia.
Wyłożyć ciasto na mąkę. Zagniataj, składając ciasto w kierunku Ciebie, a następnie obcasami rąk, odpychając ciasto z dala od Ciebie krótkim ruchem kołysania. Przenieś ciasto o ćwierć obrotu i powtórz. Kontynuuj ugniatanie około 5 minut, posypując powierzchnię większą ilością mąki, jeśli ciasto zacznie się przyklejać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Spryskaj dużą miskę sprayem do gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. Przykryć miskę luźno folią; odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny 30 minut lub do czasu, aż ciasto podwoi się. Ciasto jest gotowe, jeśli wciśnięcie pozostaje po naciśnięciu opuszkami palców około 1/2 cala do ciasta.
W małej misce wymieszać 1/2 cukru i cynamon; odstawić. Spryskaj sprayem dno i boki patelni o wymiarach 13x9 cali.
Mąkę lekko posypać blatem lub dużą deską do krojenia. Delikatnie wciśnij pięść w ciasto, aby je opróżnić. Odciągnij ciasto z boku miski i połóż je na mące.
Używając rąk lub wałka do ciasta, spłaszcz ciasto na prostokąt o wymiarach 15x10 cali.
Rozłóż 1/4 szklanki masła na ciasto w ciągu 1/2 cala krawędzi.
Posypać mieszanką cukier-cynamon, rodzynki i orzechy. Zaczynając od 15-calowej strony, mocno zwijamy ciasto. Szczypta krawędź ciasta do rolki, aby uszczelnić krawędź. Rozciągnij i kształtuj rolkę, aż do wyrównania i ma długość 15 cali. Używając ostrego ząbkowanego noża lub nici dentystycznej, pokrój rolkę na 15 (1-calowe) plastry.
Na patelni ułożyć plasterki lekko od siebie. Przykryć patelnię luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce około 30 minut lub aż ciasto podwoi się.
Przesuń stojak piekarnika do środkowej pozycji piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Piec 30 do 35 minut lub do złotego koloru. Natychmiast wyjmij rolki z patelni; umieść prawą stronę na stojaku chłodzącym. Fajne 5 minut.
W małej misce wymieszaj składniki glazury, aż będą gładkie, dodając wystarczającą ilość mleka, aby glazura była wystarczająco cienka, aby mżeć. Nad ciepłymi rolkami, mżawka glazury z czubka łyżeczki zastawy stołowej, przesuwając łyżkę tam iz powrotem, aby cienkie linie glazury.