Sroka ' s Easy Falafel Cakes
Przepis na łatwe ciasta Falafelowe może zaspokoić twoje pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 115 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz czosnek, mączka kukurydziana, mielona kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, Easy Falafel, oraz Łatwa Sałatka Falafelowa.
Instrukcje
Ugotować cebulę w 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, aż miękkie i przezroczyste.
Pulse fasola garbanzo, imitacja śmietany, mączka kukurydziana, czosnek, kminek, kolendra, sól, i gorący sos w maszynce, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i wymieszać cebulę; przykryć i schłodzić przez 30 minut.
Umieść 1/4 szklanki mąki kukurydzianej w płytkim naczyniu. Uformuj ciasto fasolowe garbanzo na 6 pasztecików, o grubości 1/2 cala; rozwałkuj ciasta w mączce kukurydzianej.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować ciasta falafel aż rumiane z obu stron, o 5 protokół na stronę.