Sri Lanka Wołowina Curry
Sri Lanka wołowina Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jeśli masz czosnek, mięso gulasz wołowy, Curry liści, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj Sri Lanka Wołowina Curry, Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo, oraz Curry Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę opłukać i osuszyć. Zmiażdżyć ząbki czosnku na pastę i połączyć z pokruszonym imbirem.
Dodaj ocet, sól, pieprz, pieczone curry i cayenne.
Wymieszać w kostkach wołowiny i wrzucić do herbu. Odstawić na 30 minut.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj liście curry i paski pandan. Wymieszać z cebulą. Gotować, mieszając często, aż cebula zmięknie i stał się półprzezroczysty, o 5 protokół.
Wymieszać w kostkach wołowiny i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół. Wymieszać w laskę cynamonu, strąki kardamonu i goździki.
Dodaj pastę pomidorową i wodę i dobrze wymieszaj.
Dusić, pod przykryciem, na małym ogniu przez 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie. Sprawdź curry co pół godziny; może trzeba dodać więcej wody (do 1 szklanki), jeśli curry jest zbyt suche i przykleja się do patelni.
Dodać mleko kokosowe i podgrzać. Smak i dostosować przyprawy przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.