Sri Lanka Wołowina Curry

Sri Lanka Wołowina Curry
Sri Lanka wołowina Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 442 kalorie, 48g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, pastę pomidorową, kawałek laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest znakomite. Spróbuj Sri Lanka Wołowina Curry, Curry z wołowiną Goan z octem: wołowina Vindaloo, oraz Curry Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wołowinę opłukać i osuszyć. Zmiażdżyć ząbki czosnku na pastę i połączyć z pokruszonym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
ImbirImbir
WołowinaWołowina
2
Dodaj ocet, sól, pieprz, pieczone curry i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
3
Wymieszać w kostkach wołowiny i wrzucić do herbu. Odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki WołoweKostki Wołowe
4
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj liście curry i paski pandan. Wymieszać z cebulą. Gotować, mieszając często, aż cebula zmięknie i stał się półprzezroczysty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
CebulaCebula
6
Wymieszać w kostkach wołowiny i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół. Wymieszać w laskę cynamonu, strąki kardamonu i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Kostki WołoweKostki Wołowe
GoździkiGoździki
7
Dodaj pastę pomidorową i wodę i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WodaWoda
8
Dusić, pod przykryciem, na małym ogniu przez 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie. Sprawdź curry co pół godziny; może trzeba dodać więcej wody (do 1 szklanki), jeśli curry jest zbyt suche i przykleja się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać mleko kokosowe i podgrzać. Smak i dostosować przyprawy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
PrzyprawyPrzyprawy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gabrielskloof Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn