Squid Vicious
Squid Vicious może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 322 kalorie, 28g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka chiles arbol, sos sojowy, rozdarty w paski boczniaki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Stoned Tart z " Sweet and Vicious, Upside-Down Skillet Corn Cake From ' Sweet & Vicious, oraz Side-Slap and Tickle Cookies From ' Sweet and Vicious dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na czystej desce do krojenia Usuń macki z ciał kałamarnic i rezerwy. Upewnij się, że rury są oczyszczone i rozdziel je wzdłuż, aby wyglądały jak płaski Trójkąt. Używając Matowego noża, lekko zdobądź kałamarnicę w wzór crosshatch.
Wytnij każdą rurkę na cztery kawałki o mniej więcej równej wielkości.
W misce, połączyć 1 łyżkę sosu sojowego z 1 łyżeczką skrobi kukurydzianej i wrzucić kałamarnicę w nim płaszcz. Marynować podczas przygotowywania do reszty Dania.
Bulion miso i ocet balsamiczny połączyć z pozostałą skrobią kukurydzianą.
W gorącej patelni lub woku dodaj olej sezamowy i zawiruj, aby pokryć patelnię.
Dodaj kałamarnicę i gotować przez 30 do 40 sekund. Zwija się naturalnie i brązowo. Praca szybko, dodać czosnek, imbir, i chiles. Pozostawić do smażenia przez 10 do 15 sekund stale mieszając (mogą szybko się palić).
Dodaj cebulę, grzyby, i papryka i saute przez kolejną minutę.
Wlać mieszaninę bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć. W razie potrzeby doprawić białym pieprzem i sosem sojowym.