Squid Risotto
Squid Risotto to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.94 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką oregano, płatki pieprzu, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Black Squid Ink Risotto z grillowanymi krewetkami, homarem i winegretem z zielonej cebuli, Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, oraz Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kalmary na sucho, a następnie pokroić ciała wzdłuż na paski o szerokości 1/4 cala i ćwierć macki wzdłuż. Doprawić solą i pieprzem.
Ciepła 1 łyżeczka oleju w patelni 12-calowy nonstick na dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować oregano, rozmaryn, płatki czerwonej papryki, i 1 łyżeczka czosnku, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać paski kałamarnicy i macki i smażyć, stale mieszając, aż będzie nieprzejrzysty i zwinięty, około 1 minuty. (Nie przegotować, lub squid będzie hartować.)
Przełożyć na sito ustawione nad miską, aby złapać soki z kałamarnic.
Połącz soki z kałamarnic z miski z wywarem rybnym w rondlu i gotuj na wolnym ogniu. Doprawić solą i trzymać na wolnym ogniu.
Podgrzej pozostałe 2 łyżeczki oleju w dużym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie ugotuj pozostały czosnek, często mieszając, aż do bladego złota, 2 do 3 minut. Wymieszać ryż i gotować, stale mieszając, aż ryż będzie przezroczysty, 4 do 5 minut.
Dodaj wino i gotuj, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia. Wymieszać 1 szklankę gotującej się mieszaniny bulionu i gotować na silnym wolnym ogniu, często mieszając, aż bulion jest wchłaniany. Kontynuuj gotowanie na silnym wolnym ogniu i dodając bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając i pozwalając każdy dodatek być wchłaniany przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente i kremowy wygląd, 18 do 20 minut razem. (Może zostać bulion.)
Wymieszać z kałamarnicy i pietruszki i gotować tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Każda porcja około 386 kalorii i 4 gram tłuszczu.