Squash, Shiitake, jarmuż i gulasz Kimchi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 18g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $7.88 za porcję. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, płyn do kimchi, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 183 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone dyni, grzyby Shiitake i jarmuż, Kimchi Bibimsoba, Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), oraz Pikantny gulasz Kimchi (kimchi Jjigae).
Instrukcje
1
Rozgrzać olej sezamowy do średniego rondla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać białka scallion i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodaj squash i shiitakes, dobrze wymieszać, i gotować, aż squash zaczyna mięknąć, 3 do 5 minut minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Nóż Do Obierania
4
Dodaj posiekaną jarmuż i gotuj, często mieszając, aż liście staną się jasnozielone i lekko zwiędną, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jarmuż
5
Wymieszaj kimchi, płyn kimchi, bulion, wodę, sos sojowy, mirin, gochujang i doenjang. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do silnego gotowania na wolnym ogniu. Wymieszaj miękkie tofu i kochukaru (jeśli używasz) i gotuj, aż jarmuż będzie miękki, a zupa lekko zgęstnieje, około 10 minut. Doprawić do smaku większą ilością soli i płatków chili w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Gochujang
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Kimchi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Jarmuż
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.