Squash, Shiitake, jarmuż i gulasz Kimchi

Squash, Shiitake, jarmuż i gulasz Kimchi
Squash, Shiitake, jarmuż i gulasz Kimchi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 18g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $7.88 za porcję. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, płyn do kimchi, jarmuż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 183 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone dyni, grzyby Shiitake i jarmuż, Kimchi Bibimsoba, Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), oraz Pikantny gulasz Kimchi (kimchi Jjigae).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej sezamowy do średniego rondla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać białka scallion i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodaj squash i shiitakes, dobrze wymieszać, i gotować, aż squash zaczyna mięknąć, 3 do 5 minut minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Dodaj posiekaną jarmuż i gotuj, często mieszając, aż liście staną się jasnozielone i lekko zwiędną, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
5
Wymieszaj kimchi, płyn kimchi, bulion, wodę, sos sojowy, mirin, gochujang i doenjang. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do silnego gotowania na wolnym ogniu. Wymieszaj miękkie tofu i kochukaru (jeśli używasz) i gotuj, aż jarmuż będzie miękki, a zupa lekko zgęstnieje, około 10 minut. Doprawić do smaku większą ilością soli i płatków chili w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
GochujangGochujang
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
KimchiKimchi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
JarmużJarmuż
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Podawać zupę natychmiast, posypane zieleniną scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn