Squash, ricotta & Sage Pasta bake

Squash, ricotta & Sage Pasta bake
Pieczenie makaronu z squasha, ricotty i szałwii zajmuje około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 111 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ricotty, liści szałwii, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 96% to danie jest super. Dyni, Ricotta i szałwia Crostini, Spaghetti Squash Z Ricottą, Szałwią I Orzeszkami Piniowymi, oraz Zdrowe i pyszne: spaghetti Squash z ricottą, szałwią i orzeszkami piniowymi są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wrzucić squasha wraz z oliwą z oliwek w puszce do pieczenia. Piecz squasha przez 30 minut, aż będzie miękki i złoty. Podczas pieczenia squasha, wymieszaj crme frache z połową parmezanu, a następnie odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Gdy squash jest gotowy, pozostaw do ostygnięcia, a następnie obierz skórę z dala od miąższu. W osobnej misce ubić ricottę z posiekaną szałwią i pozostałym parmezanem i złożyć Kabaczek z przyprawami, starając się nie rozbijać go zbytnio.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Montaż pieczenia przez rozłożenie trochę mieszanki crme frache na naczyniu gratin. Następnie położyć niektóre arkusze lasagne nad i splodge niektóre z ricotta i squash mix na makaron z więcej crme frache. Użyj całej mieszanki ricotta do wypełnienia piec, ale upewnij się, że masz trochę crme frache na górze. Na koniec rozprowadź crme frache na wierzchniej warstwie lasagne, a następnie rozetrzyj całe liście szałwii. Piec można teraz zamrozić; przed gotowaniem dokładnie rozmrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Piec 25 minut, aż bąbelki i złoty, następnie podawać pokrojone w kwadraty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Magazyn