Squash, ricotta & Sage Pasta bake
Pieczenie makaronu z squasha, ricotty i szałwii zajmuje około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 111 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka ricotty, liści szałwii, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 96% to danie jest super. Dyni, Ricotta i szałwia Crostini, Spaghetti Squash Z Ricottą, Szałwią I Orzeszkami Piniowymi, oraz Zdrowe i pyszne: spaghetti Squash z ricottą, szałwią i orzeszkami piniowymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz
Wrzucić squasha wraz z oliwą z oliwek w puszce do pieczenia. Piecz squasha przez 30 minut, aż będzie miękki i złoty. Podczas pieczenia squasha, wymieszaj crme frache z połową parmezanu, a następnie odstaw na bok.
Gdy squash jest gotowy, pozostaw do ostygnięcia, a następnie obierz skórę z dala od miąższu. W osobnej misce ubić ricottę z posiekaną szałwią i pozostałym parmezanem i złożyć Kabaczek z przyprawami, starając się nie rozbijać go zbytnio.
Montaż pieczenia przez rozłożenie trochę mieszanki crme frache na naczyniu gratin. Następnie położyć niektóre arkusze lasagne nad i splodge niektóre z ricotta i squash mix na makaron z więcej crme frache. Użyj całej mieszanki ricotta do wypełnienia piec, ale upewnij się, że masz trochę crme frache na górze. Na koniec rozprowadź crme frache na wierzchniej warstwie lasagne, a następnie rozetrzyj całe liście szałwii. Piec można teraz zamrozić; przed gotowaniem dokładnie rozmrozić.
Piec 25 minut, aż bąbelki i złoty, następnie podawać pokrojone w kwadraty.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.