Squash Gratin
Squash Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 195 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Dynia zimowa, rozmaryn, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Squash au Gratin, Squash Gratin, oraz Summer Squash au Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz 2 1/4 funtów dyniowca zimowego i pokrój w kostkę.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
W dużym garnku żaroodpornym brązowym 2 plastry boczku o grubości 1/8 cala przez 5 minut, odwracając je.
Dodaj kostki kabaczka, 4 ząbki czosnku (nieobrane, ale zmiażdżone), 1 gałązkę rozmarynu i trochę soli.
Przykryć papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 30 minut.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 177°, wyjąć pergamin i gotować przez dodatkowe 30 minut.
W międzyczasie podgrzewamy suchą patelnię i opiekamy garść suszonych pestek dyni. Ostudzić na papierowych ręcznikach, a następnie zmiażdżyć.
Kiedy squash jest gotowane, wziąć garnek z piekarnika i włączyć brojlerów.
Wyrzucić rozmaryn i skórkę ząbków czosnku.
Usunąć plastry boczku i pokroić w małe smażalnie.
Rozgnieść dyni i czosnek widelcem i dodać lardons. Wymieszać i wyregulować przyprawę dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Wierzch zapiekanki posypać pestkami dyni.
Obieraczką do warzyw ogolić 1 uncję sera pecorino lub parmezanu na małe płatki i równomiernie posypać tarką.
Umieść pod brojlerem na około 2 protokół do brązowego góry.
Przedruk za zgodą Nature: Simple, Healthy, and Good by Alain Ducasse, © 2009 Rizzoli International Publications, Inc.