Squash gnocchi
Squash gnocchi wymaga ok. 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 583 kalorie, 19g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. 28 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście szałwii, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Gnocchi Z Dyni, Gnocchi Z Dyni, oraz Gnocchi Z Dyni.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Przechylić dynię na tacę do pieczenia. Wymieszać z czosnkiem, tymiankiem i oliwą z oliwek, a następnie doprawić. Przykryj naczynie folią i piecz przez 40 minut, aż stanie się miękkie. Pozostawić do ostygnięcia.
Gdy Kabaczek jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, usuń miąższ i użyj szpatułki, aby przebić go przez drobne sito. Przełóż do czystej patelni, a następnie delikatnie gotuj przez 30-40 minut, aż zmniejszy się do gęstej masy, która odchodzi od boków patelni. Pozostawić do ostygnięcia.
Wrzucić do miski, następnie doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Wymieszać z jajkiem, mąką i 100 g parmezanu. Powinieneś mieć miękkie, giętkie ciasto, więc jeśli jest zbyt mokre, dodaj więcej mąki, aż uzyska odpowiednią konsystencję.
Weź jedną trzecią ciasta i, na powierzchni mąki, zwinąć w długi pasek o grubości kciuka.
Pokrój pasek na małe poduszki o długości około 3 cm, a następnie delikatnie przyciśnij każdą z tyłu widelca. powtórzyć z pozostałym ciastem.
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, a następnie upuścić gnocchi partiami. Gotować, aż będą unosić się na wodzie, a następnie dać im jeszcze minutę przed zgarnięciem i włożeniem do miski z lodową wodą. Gdy są wszystkie gotowane, dobrze odcedzić.
Aby służyć, rozgrzać grill do wysokiej. Roztopić masło na dużej patelni, aż skwierczy, a następnie wrzucić chili i szałwii skwierczeć na minutę przed wrzuceniem w gnocchi i rzuca przez. wrzucić do żaroodpornego naczynia, roztrzepać parmezanem, podsmażyć pod grillem, aż się zarumienią, a następnie podawać od razu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.