Squash Faszerowany Ricottą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ricotta Nadziewane Squash spróbować. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 122 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sos spaghetti, ser ricotta, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Squash Faszerowany Ricottą, Ricotta Faszerowane Acorn Squash, oraz Kwiaty squasha Nadziewane ricottą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Odciąć końce squasha; pokroić squasha na pół (wzdłuż). Łyżeczką miarki z nasion i częścią miąższu pozostawiając muszle o grubości około 1/2 cala. Muszle squasha parowego nad wrzącą wodą, aż będą kruche (około 5 minut). Zanurzyć w zimnej wodzie, dobrze spuścić i odstawić.
Na małej patelni na średnim ogniu rozpuść jedną łyżkę masła.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż będą gotowe. Wycisnąć szpinak, aby usunąć dodatkową wilgoć i dodać do czosnku i cebuli i gotować, aż do całkowitego ogrzania.
W średniej wielkości misce do mieszania połączyć jajka, ricottę, parmezan, pietruszkę, sól, pieprz, włoską przyprawę i mieszankę szpinaku. Wypełnij połówki squasha tą mieszanką, około trzech łyżek na skorupę i umieść squasha w płytkim naczyniu do pieczenia. Roztopić pozostałe masło i posmarować muszle dyni
Piec przez 20 minut. W razie potrzeby podawać z sosem pomidorowym.