Squash & Sage pithivier
Squash & Sage pithivier to danie główne, które serwuje 1. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 831 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz Opakowanie 500g ciasta francuskiego, jajka, liści szałwii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 35 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii, Pithivier, oraz Apple Pithivier.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Z grubsza połowę ciasta, ale zrobić jedną połowę troszeczkę większe.
Rozwałkować nieco mniejszą połowę na mąki powierzchni do okręgu o średnicy około 15 cm.
Rozprowadzić na musztardzie, pozostawiając około 2 cm szczeliny wokół krawędzi.
Mascarpone, bułkę tartą, posiekaną szałwię i czosnek wymieszać i obficie doprawić.
Ułóż kilka plasterków squasha, nakładających się, na pokrycie musztardy.
Posmarować mascarpone. Powtórz, wykonując za każdym razem nieco mniejsze kółka z dynią i rozprowadzając mascarpone między każdą warstwą, aż wierzch będzie tylko jednym kawałkiem dyniowca i uzyskasz szorstki kształt kopuły na cieście.
Pozostałe ciasto rozwałkować cienko. Użyj, aby przykryć kopułę do squasha, delikatnie naciskając na warzywa, aby wypchnąć jak najwięcej powietrza. Nacisnąć krawędzie ciasta, aby uszczelnić. Na tym etapie możesz przykryć i schłodzić ciasto przez noc lub zamrozić na 1 miesiąc. Rozmrażanie przed kontynuowaniem.
Szczotkuj z ubitym jajkiem, a następnie włóż maleńką dziurkę parową w górę i delikatnie nacinaj wzory na powierzchni. Zanurz kilka liści szałwii w pozostałym jajku i przyklej na wierzch.
Przełożyć na blachę do pieczenia i piec przez 35-40 minut, aż szaszłyk przebity przez otwór pary łatwo przejdzie przez warzywa.