Spódnica Stek Z Pieczonych Warzyw Korzeniowych

Stek ze spódnicy z pieczonymi warzywami korzeniowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 40g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marchew, pasternak, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest idealny do valentin day. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Stek z pieczonego żeberka z sosem Herbed musztardowym i warzywami korzeniowymi, Grillowany stek z sosem pomidorowym i pieczoną krewetką, czarną fasolą i sałatką Orzo, oraz Stek Czosnkowo-Pieprzowy Z Warzywami Korzeniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Pick liście off gałązki rozmarynu i wrzucić je z marchewki, pasternak, 2 łyżeczki sos Worcestershire, 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczka soli, i pieprz do smaku w płytkim naczyniu do pieczenia. Pieczeń, mieszając raz, aż warzywa będą miękkie i złocisty, o 25 protokół.
W międzyczasie wymieszaj czosnek, posiekany rozmaryn, pozostały 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1/2 łyżki oliwy z oliwek, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce. Potrzyj steki.
Gdy warzywa są w połowie zrobione (po około 12 minutach), podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać pozostałą 1/2 łyżki oliwy z oliwek. Pracując partiami, jeśli to konieczne, zapiekać steki, od 2 do 5 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przełożyć na deskę do krojenia i odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Podawać z pieczonymi warzywami i skropić sokami z patelni.
W porcji: kalorie 507; tłuszcz 32 G (nasycony 11 g); Cholesterol 90 mg; Sód 818 mg; węglowodany 19 g; błonnik 5 g; białko 33 g
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019