Sprzączka Śliwkowa
Śliwkowa klamra może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 392 kalorie, 4G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką dojrzałe śliwki, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Klamra Migdałowo-Śliwkowa, Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym, oraz Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić masło i 1 szklanka cukru, aż będzie gładka.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić w skórce cytrynowej.
W małej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. Wymieszać połowę mieszanki mąki z mieszaniną masła, następnie dodać mleko, a następnie pozostałą mieszaninę mąki; mieszać tylko do momentu włączenia. Zeskrobać ciasto na masłem i mąką 8-calową kwadratową szklaną lub ceramiczną patelnię do pieczenia i rozprowadzić poziom. Nakładać plastry śliwki w rzędach lub koncentrycznych kręgach na ciasto. W małej misce wymieszać pozostałe 2 łyżki cukru i cynamon; posypać równomiernie śliwkami.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 45 do 50 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.