Spis treści
Dom może być tylko przystawką, której szukasz. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 818 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Norecipes ma 11 fanów. Jeśli masz genoise, fasola waniliowa, woda i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu.
Instrukcje
Użyj ostrego, ciężkiego noża, aby przeciąć kabocha na pół od góry do dołu. Zeskrobać wszystkie nasiona i wyciąć ze środka za pomocą łyżki, a następnie użyć ostrej obieraczki do warzyw, aby usunąć zieloną skórę wraz z Zielonym miąższem.
Pokroić kabocha na kliny, a następnie na 1 cal kawałki.
Umieść je na patelni z sosem wraz z wodą, cukrem, wanilią i laską cynamonu. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż widelec łatwo przejdzie przez kabocha (około 20-30 minut). Nie pozwól mu się zagotować, ponieważ kruszy się i wchłania zbyt dużo wilgoci. Schłodzić i przenieść płyn kabocha i kłusowania do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce na noc, lub do tygodnia.Genoise (z Tartelette)Ustaw podwójny kocioł z garnkiem wystarczająco dużym, aby pomieścić miskę do mieszania, a następnie przynieś wodę do gotowania na wolnym ogniu. Przesuń stojak piekarnik do pozycji środkowej i rozgrzać do 400 stopni F. Prep 18 x 13 jelly roll pan przez natryskiwanie oleju na nim i wyłożenie go pergaminem (olej pomaga papier trzymać się patelni). Następnie lekko nasmarować wierzch pergaminu.
Jajka, żółtka, cukier i sól umieścić w metalowej misce i ubijać do połączenia.
Umieść miskę w podwójnym kotle i ubijaj, podgrzewając, aż mieszanina osiągnie 100 stopni F (luke warm). Zamocuj miskę na mikserze i ubijaj wysoko z mocowaniem trzepaczki przez 5 minut. Objętość potroi się, a bladożółte wstążki jajka popłyną z trzepaczki, gdy będą gotowe.
Połączyć mąkę i skrobię kukurydzianą. Gdy mieszanina jaj jest gotowa, przesiać 1/3 mieszanki mąki do jaj i użyć ruchu składanego za pomocą szpatułki, aby delikatnie połączyć mąkę z jajami. Powtórz jeszcze dwa razy, składając między każdym dodatkiem, aż nie zobaczysz więcej grudek mąki.
Wlać do przygotowanej blachy do pieczenia i wygładzić wierzch (czysta Plastikowa linijka świetnie się do tego nadaje).
Piec przez 7-8 minut lub aż nóż wyjdzie czysty.
Niech genoise ostygnie na stojaku.Puree Kabocha
Za pomocą ricer lub młyn żywności, zrobić 1 zapakowany kubek puree kabocha (ten krok jest ważny, ponieważ usuwa wszelkie włókniste kawałki z kabocha).
Dodaj to do robota kuchennego wraz z cukrem i proces, aż będzie gładki i kremowy.Krem Kabocha
Ubijaj śmietanę, aż będzie miękka.
Włóż wodę do małej miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej i posyp żelatynę na wierzchu.
Pozwól mu "zakwitnąć" na kilka minut lub aż nie zobaczysz więcej sproszkowanej żelatyny na wierzchu. Mikrofaluj go przez 20-30 sekund, aż po prostu zacznie się gotować (bądź ostrożny, szybko się przepełni).
Wymieszać puree kabocha i stopioną żelatynę razem z łopatką. Wrzuć to do śmietany i kontynuuj ubijanie, aż puree z kabocha zostanie zmieszane, a krem utrzyma sztywne szczyty. Należy uważać, aby nie overwhip krem.Montaż Tortu Kremowego Kabocha
Usuń genoise z patelni wraz z pergaminem i ustawić go na płaskiej powierzchni.
Wytnij dwa kwadraty 8" x 8" ze środka genoise. Obrać resztki i zarezerwować na inny użytek (świetnie nadają się do robienia triffli lub tiramisu).
Umyj wierzchołki obu kwadratów genoise 1/4 C płynu do kłusowania. Obrać papier pergaminowy z dala od jednego kwadratu i umieścić do góry nogami na czystym kawałku papieru pergaminowego.
Posmaruj wierzch tego kawałka genoise połową pozostałego płynu.
Rozprowadź na wierzchu wystarczająco dużo kremu kabocha, aby uzyskać nawet 3/8" warstwę kremu(czysta Plastikowa linijka świetnie się do tego nadaje). Obierz drugi kwadrat genoise z pergaminu i odwróć do góry nogami na pierwszą warstwę.
Posmaruj pozostałą ciecz na wierzchu i dodaj kolejną grubą warstwę 3/8" cream.To zrobić polewę na ciasto, użyć ręczników papierowych, aby wysuszyć nadmiar płynu z pozostałych gotowanych kabocha i dodać je do Ziemniaków ricer. Ryż kabocha bezpośrednio na wierzchu ciasta, aby wyrównać warstwę pomarańczy "ryż". Oczyścić krawędzie nożem do ciasta i przechowywać ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do serve.To podawać, użyj ostrego noża, aby pokroić ciasto na kawałki wielkości porcji, a następnie top każdy kawałek z lekką posypką fleur de sel i jeden pasek kandyzowanego yuzu.