Spis treści
Dom może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 292 kalorie, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz cukier-granulowany, pieprz, łyżki stołoweflour i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chili guajillo wytrzeć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Paprykę pieczemy, aż będzie pachnąca w tosterze. Uważaj, aby ich nie spalić, bo będą gorzkie.
Usunąć łodygę i nasiona i umieścić je w misce i przykryć wrzącą wodą na 5 minut.
Odcedzić chili, i umieścić je w małej miski pracy robota wraz z żółtka, skórki z limonki, sok z limonki, czosnek, sól, i cukier. Blitz aż gładka, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Dodaj oliwę z oliwek w 5 dodatkach, przetwarzając za każdym razem, aż będzie gładka. Jeśli twój robot kuchenny ma rurkę podającą, to będzie działać najlepiej. Gdy mieszanina jest gładka i wolna od jakichkolwiek kawałków, allioli jest gotowy.
Połącz sól, mielony kminek, czarny pieprz i Meksykańskie oregano w małej misce i posypać równomiernie po obu stronach ryby. Kapustę rozdrobnić mandoliną lub ostrym nożem i przykryć lodowatą wodą.
Dodaj 1 1/2" oleju do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 360 stopni F. przygotuj stojak z drutu wyłożony kilkoma warstwami ręczników papierowych.Rybę równomiernie odkurzyć 2 łyżkami mąki.
Umieścić pozostałe 1/2 filiżanki w misce. Gdy olej osiągnie temperaturę, dodaj piwo do mąki i szybko ubijaj. Jest w porządku, jeśli jest kilka grudek, ale pamiętaj, aby nie przesadzić.Ciasto ryby i smażyć w partiach, aż jasnobrązowy.
Odcedzić ryby na stojaku wyłożonym ręcznikiem papierowym. Gdy wszystkie ryby są smażone, zwiększyć ciepło oleju do 375 stopni F. smażyć rybę ponownie, aż skórka będzie złoty kolor. Drugie smażenie zapewnia, że ryba pozostanie crispy.To zbuduj tacos z rybami, podgrzej tortille i osusz kapustę. Odłożyć tortillę, dodać pokrojoną kapustę, dodać smażoną rybę i allioli Chili lime.
Podawać z klinami limonki do wyciskania.