Spis treści
Dom może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja zawiera 859 kalorii, 26g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, duże jajka, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól umieścić w misce miksera elektrycznego i ubijać razem.
Dodać oliwę z oliwek i jajka i wymieszać, aż się razem w piłkę. Podłącz miskę do miksera wyposażonego w hak do ciasta i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i satiny. Przykryj ciasto folią i pozostaw podczas napełniania.Zblanszować rukolę, wkładając ją do szklanego pojemnika, dodając około łyżki wody, przykrywając kolejną szklaną płytką i mikrofal przez 1 minutę.
Zdejmij pokrywkę, pozostaw ją na tyle ostygłą, aby mogła się nią zająć, a następnie wyciśnij z niej jak najwięcej wilgoci.
Rozgrzać małą patelnię saute i dodać oliwę z oliwek.
Podsmażyć szalotki, czosnek i grzyby shiitake, aż grzyby zrezygnują z większości wilgoci (około 10-15 minut).
Niech ta mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej.
Dodaj rukolę, mieszankę cebuli, marscapone, ricotta, tahini, sos sojowy i sól do robota kuchennego i procesu, aż będzie gładka.
Dodać kasztany wodne i pulsować kilka razy, aby je z grubsza posiekać (nadal powinny być kawałki). Przygotować umycie jajeczne, ubijając jajko z 1 łyżką wody.
Podgrzej ocet balsamiczny, miód i demi-glace w najmniejszej patelni z sosem. Po rozpuszczeniu demi-glace, a mieszanina jest gęsta i bąbelkowa, jest gotowa (to nie powinno potrwać długo). Wlałem mieszaninę do butelki mini squeeze, aby zrobić kropki, ale można też po prostu trochę wlać na talerz i posmarować go łyżką lub po prostu skropić go na wierzchu ravioli.
Odciąć ćwierć ciasta i spłaszczyć go na powierzchni mąki za pomocą rąk lub wałka do ciasta, a następnie przejść przez rolki makaronu, zaczynając od najgrubszego ustawienia i pracy drogę w dół do najcieńszego, przechodząc ciasto przez co najmniej 2 razy na ustawienie. Jeśli ciasto zacznie się kleić, po prostu odkurz trochę mąki.
Wyłożyć ciasto na długą płaską mąkę, a następnie powtórzyć z kolejną ćwiartką ciasta.Po zakończeniu drugiego arkusza, wyrównaj arkusze i przycinaj końce, aby były dokładnie tej samej długości.
Umieść 1 łyżkę nadzienia w odległości kilku centymetrów od siebie, pozostawiając miejsce na krawędziach ciasta, aby można było uszczelnić ravioli. Uważaj, aby nie przepełnić ciasta, bo będziesz miał trudności z prawidłowym uszczelnieniem ravioli. Użyj pędzla do ciasta, aby pomalować myjkę jajeczną wokół nadzienia. Zasłoń drugi kawałek ciasta na pierwszym kawałku i użyj palców, aby rozpocząć uszczelnianie każdego ravioli, zaczynając od jednego końca. Ważne jest, aby nie było żadnych kieszeni powietrznych z nadzieniem, ponieważ powietrze rozszerzy się podczas gotowania, a twoje ravioli pęknie. Najlepszym sposobem na to jest uszczelnienie jednej strony, a następnie za pomocą dwóch palców prześledzić zarys wypełnienia, zaczynając od strony, która jest uszczelniona, a następnie zamknąć drugą stronę i powinieneś być dobry.Użyłem okrągłej foremki do ciastek, która jest o 1/4" większa niż kopiec nadzienia po obu stronach, ale można również pokroić ravioli nożem. Jeśli zamrażasz ravioli, umieść je na arkuszu z mąką i zamrozić. Po zamrożeniu można je włożyć do torby ziplock, ale będą się trzymać razem, jeśli nie zamrozisz ich osobno first.To ugotuj ravioli, przynieś duży garnek z wodą do toczącego się wrzenia, a następnie zmniejsz ciepło, aby utrzymać delikatne gotowanie. Jeśli masz bardzo duży garnek można gotować wszystkie 18 w tym samym czasie, ale po prostu gotowane w dwóch partiach. Upuść ravioli, a następnie unoszą się na powierzchnię, którą wykonują (to nie potrwa długo).
Odcedzić ravioli i przenieść je do miski.
Skropić olejem sezamowym, dodać garść rukoli, posypać solą i pieprzem.
Podawać ravioli z redukcją octu balsamicznego.
Posypać tosty sezam i szczypiorek na wierzchu do dekoracji.