Spis treści
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj do domu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 850 kalorii, 29g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Norecipes ma 4 fanów. Mieszanka soli koszernej, mleko kokosowe, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż moczyć w wodzie przez co najmniej 2 godziny.Kurczaka umyć i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
Usuń nadmiar kawałków tłuszczu lub skóry, a następnie zrobić marynatę łącząc jogurt, garam masala, kolendra, cynamon, czosnek imbir, sól i pieprz w misce. Kurczak dokładnie zalać marynatą, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i dodać obfity plusk oleju. Smażyć cebulę i imbir wraz z hojną szczyptą soli, aż cebula są dopiero zaczynają brązowy.
Dodać chili i kokosa i kontynuować smażenie ciągle mieszając, aż cała mieszanina jest ładny złoty brąz. Smak i dodać dodatkową sól do smaku.
Przełożyć do miski, zeskrobując jak najwięcej z patelni.
Podgrzać 3 qts wody wraz z solą, cynamonem, kardamonem, goździkami i liściem laurowym, aż woda się zagotuje i przybiera brązowy kolor z przypraw.
Odcedzić namoczony ryż i dodać do wrzącej wody. Przykryć pokrywką i gotować przez 5 minut, mieszając raz.
Odcedzić ryż i wybrać przyprawy.
Podgrzać średni SOS patelni, który jest wystarczająco duży, aby zmieścić wszystkie kurczaka w jednej warstwie na średnim ogniu.
Dodać odrobinę oleju i smażyć kurczaka na brązowo z jednej strony (6 do 7 minut). Odwróć i brąz po drugiej stronie.
Przełożyć kurczaka na talerz i odcedzić nadmiar oleju.
Dodać połowę ryżu na patelni smażyć kurczaka, a następnie rozprowadzić mieszankę kokosowo-cebulową na ryżu. Przykryć resztą ryżu i wlać mleko kokosowe na ryż. Wierzch z kurczakiem i zebranymi sokami, przykryj garnek pokrywką i połóż na średnim ogniu. Gdy usłyszysz gotujące się mleko kokosowe, zmniejsz temperaturę do średnio niskiej i utrzymaj delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Nie zdejmuj pokrywki podczas gotowania, ponieważ uwięzione ciepło jest niezbędne do ugotowania kurczaka. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do momentu braku płynu left.To podawać, talerz ryżu upewniając się, aby uzyskać Środkową i dolną warstwę i góry z kawałkiem kurczaka. Zakończ posypką tajskiej bazylii i podawaj z chutney lub sambal.