Spis treści

Spis treści
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj do domu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 850 kalorii, 29g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Norecipes ma 4 fanów. Mieszanka soli koszernej, mleko kokosowe, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż moczyć w wodzie przez co najmniej 2 godziny.Kurczaka umyć i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Usuń nadmiar kawałków tłuszczu lub skóry, a następnie zrobić marynatę łącząc jogurt, garam masala, kolendra, cynamon, czosnek imbir, sól i pieprz w misce. Kurczak dokładnie zalać marynatą, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i dodać obfity plusk oleju. Smażyć cebulę i imbir wraz z hojną szczyptą soli, aż cebula są dopiero zaczynają brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać chili i kokosa i kontynuować smażenie ciągle mieszając, aż cała mieszanina jest ładny złoty brąz. Smak i dodać dodatkową sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Przełożyć do miski, zeskrobując jak najwięcej z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Podgrzać 3 qts wody wraz z solą, cynamonem, kardamonem, goździkami i liściem laurowym, aż woda się zagotuje i przybiera brązowy kolor z przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Odcedzić namoczony ryż i dodać do wrzącej wody. Przykryć pokrywką i gotować przez 5 minut, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Odcedzić ryż i wybrać przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Podgrzać średni SOS patelni, który jest wystarczająco duży, aby zmieścić wszystkie kurczaka w jednej warstwie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
10
Dodać odrobinę oleju i smażyć kurczaka na brązowo z jednej strony (6 do 7 minut). Odwróć i brąz po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
11
Przełożyć kurczaka na talerz i odcedzić nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
12
Dodać połowę ryżu na patelni smażyć kurczaka, a następnie rozprowadzić mieszankę kokosowo-cebulową na ryżu. Przykryć resztą ryżu i wlać mleko kokosowe na ryż. Wierzch z kurczakiem i zebranymi sokami, przykryj garnek pokrywką i połóż na średnim ogniu. Gdy usłyszysz gotujące się mleko kokosowe, zmniejsz temperaturę do średnio niskiej i utrzymaj delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Nie zdejmuj pokrywki podczas gotowania, ponieważ uwięzione ciepło jest niezbędne do ugotowania kurczaka. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do momentu braku płynu left.To podawać, talerz ryżu upewniając się, aby uzyskać Środkową i dolną warstwę i góry z kawałkiem kurczaka. Zakończ posypką tajskiej bazylii i podawaj z chutney lub sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)2 Szklanki Pokrojonego W Cienkie Plasterki Kurczaka Z Rożna, Kupionego W Sklepie (około 2 Małych Piersi Z Kurczaka)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn