Spis treści

Spis treści
Dom jest bezglutenowe danie główne. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 340 kalorii, 25g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Ten przepis od Norecipes ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ogórek domowy, suszone chili guajillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrób marynatę dla jagnięciny. W misce, połączyć ocet, suszone chili, laska cynamonu, goździki, i kardamon. Pozostawić do namoczenia na 20 minut, aby zmiękczyć chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać do blendera i dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, czarny pieprz, czosnek, imbir, mleko kokosowe i sól. Puree przez 2-3 minuty, aż całkowicie gładkie, dodając dodatkowy ocet, aby uzyskać pastę, która nie jest zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zalać marynatą jagnięcinę, natrzeć i marynować w lodówce, przykryte, do 4 godzin.Zrobić raita: w misce połączyć jogurt, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i ogórka. Dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania. Raita może być wykonana do 2 dni wcześniej.Ugotuj marynowaną cebulę: w misce połącz cienko pokrojoną cebulę, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin, aż cebula lekko zmiękną i stracić część ich kęs.Gdy jagnięcina zakończy marynowanie, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na piecu podgrzej dużą głęboką, odporną na piekarnik patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
RaitaRaita
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
5
Usuń nadmiar marynaty z jagnięcych trzonków, oszczędzając wszystko, co pozostało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6
Dodać trzciny jagnięce do gorącego oleju i brązowy przez 4-5 minut z obu stron, aż głęboko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Cienki-Cienki-
7
Usuń Do a plate.To pozostały olej w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor, 4-5 minut, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę do garnka wraz z 2 szklankami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodać proszek kolendry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby podnieść wszystkie bity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj zarezerwowane golonki jagnięce i wszelkie soki, które wydali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
11
Dodać wystarczającą ilość wody do garnka, tak że pochodzi z drogi się boki trzonków.Przykryć szczelną (odporną na działanie pieca) pokrywą lub 2 warstwami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Umieść na środkowym stojaku w piekarniku i gotuj przez 2 godziny, obracając trzonki raz na środku. Pod koniec mięso powinno spadać z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Wyjąć trzonki z garnka i, gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso z dala od kości. Wyrzucić kości (lub zarezerwować dla zapasów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Umieść garnek z płynem do duszenia z powrotem na kuchence i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz, aż osiągnie konsystencję gęstego gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Dodać rozdrobnione mięso jagnięce do płynu i dodać proszek garam masala i dodatkową łyżkę octu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minutes.To podawać, podgrzewać tortille kukurydziane na patelni, aż lekko zwęglone. Napełnij każdą tortillę duszoną jagnięciną i top z raita, cebula, i posiekanej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Garam MasalaGaram Masala
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
RaitaRaita
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn