Spis treści

Spis treści
Dom może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1013 kalorii, 70g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, pastę pomidorową, średnią paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu.

Instrukcje

1
Podgrzać 8 quart holenderski piekarnik lub inny ciężki dnie garnek na średnim ogniu, aż bardzo gorąco. Obficie solić i pieprzyć nogi kaczki, a następnie dodać je do garnka, skórki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać plastry kiełbasy wokół kaczki w jednej warstwie i pozostawić do brązowego. Flip plastry kiełbasy, jak brązowy następnie flip nogi kaczki, gdy nie trzymać się patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Przenieść kiełbasę na talerzu, jak zakończyć brązowienie następnie przenieść nogi kaczki, gdy są ładne i brązowe z obu stron.Patelnia powinna mieć teraz około 1 łyżki tłuszczu wytopionego z kiełbas i kaczki. Jeśli jest więcej, odcedzić nadmiar do ramekin i odstawić. Aby mirepoix, dodać cebulę i seler wraz z hojną szczyptę soli i saute, aż miękkie i przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cała KaczkaCała Kaczka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj dwie papryki, czosnek i papryka chili do wyboru i nadal saute aż cebula zaczynają karmelizować i papryka są ładne i miękkie. Zdejmij garnek z ognia i odstaw na bok.Teraz zrobimy zasmażkę. To, co tutaj robimy, to karmelizowanie mąki, aż stanie się ciemnoczerwona. Aby uniknąć palenia, potrzebuje stałego nadzoru i mieszania, które zajmie od 30 minut do godziny. Nie używaj nieprzywierającej patelni lub silikonowego naczynia do mieszania, ponieważ zwykle nie są bezpieczne w użyciu w temperaturach tak wysokich, jak ta mieszanina. Polecam użycie trzepaczki ze stali nierdzewnej lub drewnianego wiosła o płaskich krawędziach. Jeśli używasz drewnianego wiosła, przygotuj się na to, że trochę się przypali. Wreszcie należy bardzo uważać, aby nie splash to na siebie, jak to jest gwarantowana podróż do ER, jeśli nie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać tłuszcz zarezerwowany masz z kaczki i kiełbasy do miarki 1/4 C i top off z kaczki tłuszcz, masło klarowane, lub smalec. Nie używaj zwykłego masła, ponieważ zawarte w nim substancje stałe mleka będą się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cała KaczkaCała Kaczka
SmalecSmalec
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
6
Dodaj tłuszcz do średniej wielkości patelni z sosem i podgrzewaj na średnim małym ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać mąkę i od razu zacząć mieszać. Upewnij się, że każda część zasuwy jest w ruchu, aby się nie paliła. Tak długo, jak to nie palenie można włączyć ogrzewanie w małych krokach, ale ściszyć go, jeśli zaczniesz widzieć dym. Ponieważ zasmażka osiąga średni brązowy kolor (jak sos wołowy), należy nieco zmniejszyć temperaturę, aby spowolnić proces. Chcesz uzyskać kolor ciemnej czekolady (zdjęcie powyżej), ale istnieje bardzo cienka granica między tym a burnt.As gdy tylko osiągnie pożądany kolor, wyjmij garnek z ognia i wymieszaj część mirepoix, aby szybko obniżyć temperaturę. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby dotknąć, spróbuj. Jeśli smakuje gorzko, musisz go wyrzucić i zacząć od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Sos WołowySos Wołowy
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodaj zasmażkę i wywar z kurczaka do dużego garnka z resztą mirepoix.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Umieść garnek na średnim ogniu i ubijaj, aż zasmażka się rozpuści i mieszanina zacznie się gotować.Zmniejsz ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu i dodaj kaczkę, kiełbasę i resztę składników gumbo. Przykryj lekko uchyloną pokrywką, aby umożliwić ucieczkę pary i gotuj na wolnym ogniu, aż kaczka będzie miękka (około 1-1 1/2 godziny). w międzyczasie ugotuj ryż, obierz i rozwałkuj krewetki.Gdy kaczka będzie delikatna, wyjmij nogi z gumbo i pozwól im ostygnąć na tyle, aby mogły sobie poradzić. Wyjmij mięso z kości i dodaj je z powrotem do garnka. Smak przypraw i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby i dostosować przyprawy z pieprzem cayenne. Włącz ogrzewanie i doprowadzić gumbo do wrzenia, a następnie dodać krewetki, mieszając zanurzyć. Natychmiast przykryć i zdjąć garnek z ognia. Ciepło resztkowe będzie delikatnie gotować krewetki do perfekcji w około 7 minut (Użyj mniej czasu, jeśli krewetki są małe). służyć, umieścić niewielką ilość ryżu w dnie płytkiej misce i góry z gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
Cała KaczkaCała Kaczka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Posypać natką pietruszki i podawać z ostrym sosem i chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn