Spis treści
Dom może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1013 kalorii, 70g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, pastę pomidorową, średnią paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu.
Instrukcje
Podgrzać 8 quart holenderski piekarnik lub inny ciężki dnie garnek na średnim ogniu, aż bardzo gorąco. Obficie solić i pieprzyć nogi kaczki, a następnie dodać je do garnka, skórki w dół.
Dodać plastry kiełbasy wokół kaczki w jednej warstwie i pozostawić do brązowego. Flip plastry kiełbasy, jak brązowy następnie flip nogi kaczki, gdy nie trzymać się patelni.
Przenieść kiełbasę na talerzu, jak zakończyć brązowienie następnie przenieść nogi kaczki, gdy są ładne i brązowe z obu stron.Patelnia powinna mieć teraz około 1 łyżki tłuszczu wytopionego z kiełbas i kaczki. Jeśli jest więcej, odcedzić nadmiar do ramekin i odstawić. Aby mirepoix, dodać cebulę i seler wraz z hojną szczyptę soli i saute, aż miękkie i przezroczyste.
Dodaj dwie papryki, czosnek i papryka chili do wyboru i nadal saute aż cebula zaczynają karmelizować i papryka są ładne i miękkie. Zdejmij garnek z ognia i odstaw na bok.Teraz zrobimy zasmażkę. To, co tutaj robimy, to karmelizowanie mąki, aż stanie się ciemnoczerwona. Aby uniknąć palenia, potrzebuje stałego nadzoru i mieszania, które zajmie od 30 minut do godziny. Nie używaj nieprzywierającej patelni lub silikonowego naczynia do mieszania, ponieważ zwykle nie są bezpieczne w użyciu w temperaturach tak wysokich, jak ta mieszanina. Polecam użycie trzepaczki ze stali nierdzewnej lub drewnianego wiosła o płaskich krawędziach. Jeśli używasz drewnianego wiosła, przygotuj się na to, że trochę się przypali. Wreszcie należy bardzo uważać, aby nie splash to na siebie, jak to jest gwarantowana podróż do ER, jeśli nie.
Dodać tłuszcz zarezerwowany masz z kaczki i kiełbasy do miarki 1/4 C i top off z kaczki tłuszcz, masło klarowane, lub smalec. Nie używaj zwykłego masła, ponieważ zawarte w nim substancje stałe mleka będą się palić.
Dodaj tłuszcz do średniej wielkości patelni z sosem i podgrzewaj na średnim małym ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Dodać mąkę i od razu zacząć mieszać. Upewnij się, że każda część zasuwy jest w ruchu, aby się nie paliła. Tak długo, jak to nie palenie można włączyć ogrzewanie w małych krokach, ale ściszyć go, jeśli zaczniesz widzieć dym. Ponieważ zasmażka osiąga średni brązowy kolor (jak sos wołowy), należy nieco zmniejszyć temperaturę, aby spowolnić proces. Chcesz uzyskać kolor ciemnej czekolady (zdjęcie powyżej), ale istnieje bardzo cienka granica między tym a burnt.As gdy tylko osiągnie pożądany kolor, wyjmij garnek z ognia i wymieszaj część mirepoix, aby szybko obniżyć temperaturę. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby dotknąć, spróbuj. Jeśli smakuje gorzko, musisz go wyrzucić i zacząć od nowa.
Dodaj zasmażkę i wywar z kurczaka do dużego garnka z resztą mirepoix.
Umieść garnek na średnim ogniu i ubijaj, aż zasmażka się rozpuści i mieszanina zacznie się gotować.Zmniejsz ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu i dodaj kaczkę, kiełbasę i resztę składników gumbo. Przykryj lekko uchyloną pokrywką, aby umożliwić ucieczkę pary i gotuj na wolnym ogniu, aż kaczka będzie miękka (około 1-1 1/2 godziny). w międzyczasie ugotuj ryż, obierz i rozwałkuj krewetki.Gdy kaczka będzie delikatna, wyjmij nogi z gumbo i pozwól im ostygnąć na tyle, aby mogły sobie poradzić. Wyjmij mięso z kości i dodaj je z powrotem do garnka. Smak przypraw i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby i dostosować przyprawy z pieprzem cayenne. Włącz ogrzewanie i doprowadzić gumbo do wrzenia, a następnie dodać krewetki, mieszając zanurzyć. Natychmiast przykryć i zdjąć garnek z ognia. Ciepło resztkowe będzie delikatnie gotować krewetki do perfekcji w około 7 minut (Użyj mniej czasu, jeśli krewetki są małe). służyć, umieścić niewielką ilość ryżu w dnie płytkiej misce i góry z gumbo.
Posypać natką pietruszki i podawać z ostrym sosem i chlebem.