Spirited gotowanie: Port, czekolada, i jeżyny Milkshake
Spirited gotowanie: Port, czekolada, i jeżyna Milkshake może być tylko napój szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 891 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $3.79 za porcję. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jeżyn, lody waniliowe, Syrop z portowej czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowanie: Ciasto Czekoladowe Nocino, Spirited Gotowanie: Orangecello Czekoladowy Sernik Kwadraty, oraz Spirited Cooking: Truskawkowa Tarta Campari dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz Porto i skórkę pomarańczową w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki, 5 do 10 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, powoli dodaj masło i czekoladę, często mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Zdjąć z ognia i dodać ekstrakt z wanilii. Odstawić na koktajl mleczny.
Aby zrobić koktajl mleczny, umieść jeżyny i cukier w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż cukier się rozpuści i owoce zaczną mięknąć, 3 do 5 minut.
Dodaj jagody do blendera wraz z lodami, mlekiem i 3 łyżkami syropu z Porto Chocolate. Mieszaj z dużą prędkością, aż do całkowitego połączenia, skrobając boki w razie potrzeby. Natychmiast wlać do szklanek i podawać.