Spirited gotowania: Krab i sałatka cytrusowa z Verjus Vinaigrette

Spirited gotowanie: Krab i sałatka cytrusowa z Verjus Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać grejpfruta, czosnek, mięso kraba lump, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka z kraba z ciecierzycy z cytrusowym winegretem, Sałatka z rukoli z Verjus Vinaigrette, oraz Gotowanie: Ciasto Czekoladowe Nocino.
Instrukcje
Umieścić verjus, różowy pieprz, kolendra, i czosnek w małym, ciężkim dnie rondel na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 do 3 łyżek stołowych. Odcedzić płyn i wyrzucić ciała stałe. Powoli ubijaj olej w zredukowany verjus, aby utworzyć emulgowany winegret. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odciąć końcówki grejpfruta i pomarańczy.
Usuń skórki i biały rdzeń za pomocą noża.
Pokroić owoce w cienkie rund, około 1/8 " grubości.
Za pomocą mandoliny pokrój bardzo cienkie plastry kopru włoskiego i selera. Wrzucić połowę vinaigrette, aż warzywa są dobrze pokryte. Smak i dodać więcej soli odpowiednio.
Odstawić na 5 do 10 minut, koper włoski i seler lekko zmiękną.
Podziel ubrany Koper i seler między talerze. Wierzch równomiernie z cytrusami i mięsem kraba.
Mżawka więcej vinaigrette na górze każdej sałatki.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego i selera.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.