Spirited Bread Pudding
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Spirited Bread Pudding. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 259 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chleb, orzechy włoskie, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Spirited Fruit, oraz Spirited Strawberry Shortcake.
Instrukcje
Rozłóż zmiękczone masło równomiernie na dnie okrągłej patelni tortowej o średnicy 8 cali i posyp brązowym cukrem i orzechami włoskimi. Odstawić przygotowaną patelnię na bok.
Połączyć mleko i chleb w dużej misce.
Odstawić 15 minut, od czasu do czasu naciskając na chleb, aby nasiąknąć mlekiem.
Dodać 1/2 szklanki cukru granulowanego, roztopione masło, wanilia, sól, i jajka; mieszać drewnianą łyżką 1 minutę lub aż kostki chleba rozbić. Wymieszać rodzynki, koniak i 1/2 łyżeczki startej skórki.
Wlać mieszaninę chleba do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Odstawić 5 minut. Odwróć na talerz do serwowania.
2 łyżki cukru granulowanego przesiać równomiernie na budyniu. Trzymając palnik kuchenny około 3 cali od powierzchni puddingu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
W razie potrzeby udekorować pomarańczowymi paskami Skórki.