Spirited Apple Butter
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Spirited Apple Butter. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 381 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gotowanie jabłek, cydru jabłkowego, mielonego imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Spirited Fruit, Masło jabłkowe tosty francuskie Roll up z masłem jabłkowym sos do maczania serem kremowym # AppleButterSpin, oraz Spirited Bread Pudding dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać koncentrat soku, wina i jabłek do wrzenia w 4-ćwiartkowym piecu holenderskim; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu około 1 godziny, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą bardzo miękkie. Zacieru z masher ziemniaków w razie potrzeby, aby usunąć wszystkie grudki.
Wymieszać pozostałe składniki.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu około 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż żaden płyn nie oddzieli się od miąższu.
Natychmiast wlać do gorących, wysterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calową przestrzeń na głowę. Wytrzyj felgi słoików; uszczelnij. Schłodzić na stojaku drucianym 1 godzinę. Przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.