Kapustę i marchew z 1 łyżeczką soli wrzucić do durszlaka ustawionego nad miską lub w zlewie; odstawić, aż kapusta zwiędnie, co zajmie od 1 do 4 godzin.Kapustę opłucz pod zimną bieżącą wodą (jeśli od razu podajesz slaw, spłucz pod wodą, a następnie w dużej misce z lodowatą wodą do schłodzenia).Delikatnie naciśnij, aby osuszyć, a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi; kapustę można przechowywać na noc w lodówce, aby schłodzić w ponownie zamykanym container.To dodać dressing, w robocie czystym razem masło orzechowe, olej, ocet, sos sojowy, sok z limonki, brązowy cukier, czosnek, imbir, cayenne, i jalapeno (jeśli używasz), aż gładka (smak to w tym momencie, aby zobaczyć, czy chcesz dodać więcej cayenne lub jalapeno).Wrzuć dressing z kapustą, marchewką, startą kalarepą, wodnymi kasztanami i zieloną cebulą (i porzeczkami, jeśli używasz - dodają słodkości do slaw!) razem w misce.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż schłodzone i gotowe do podania; dekorować sezamem.Sprawia, że około 6 filiżanek, porcja 6 do 8.Uwaga: Możesz również zrobić slaw bez więdnięcia kapusty / marchwi w 1 łyżce soli-to zależy od Ciebie. Możesz spróbować obu sposobów, aby zobaczyć, co wolisz.