Spicy Black-Eyed Peas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pikantne Black-Eyed Peas spróbować. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 145 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pomidory, black-Eyed peas, chiles, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spicy Black-Eyed Peas, Spicy Black-Eyed Peas, oraz Hot-and-Spicy Black-Eyed Peas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym garnku na średnim ogniu dodaj boczek i Renderuj do chrupkości.
Usunąć boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Do tego samego garnka z wytopionym tłuszczem boczku dodaj czosnek, chiles, liście laurowe i suszony groszek i wymieszaj, aby połączyć.
Wlać bulion z kurczaka i dodać pomidory. Dusić na średnim ogniu przez 1 godzinę, aż groch będzie miękki.
Przenieść około 1 do 2 szklanki grochu do blendera i puree, aż będzie gładka.
Umieść zmiksowany groszek z powrotem do garnka i wymieszaj, aby włączyć.
Dodać liście tymianku i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Nadal gotować przez kolejne 15 minut.
Umieścić w naczyniu do serwowania i ubrać groch z sokiem z cytryny, zielonej cebuli, kolendry i boczku przed podaniem