Spiced squash & sweet potato Tarte tatin

Spiced squash & sweet potato Tarte tatin
Spiced squash & sweet potato Tarte tatin wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 824 kalorii. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga proszku chilli, pomidorów winorośli, gotowego zwiniętego ciasta francuskiego i mielonej kolendry. 18 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Cakespy: Słodkie Ziemniaki Tarte Tatin, Tarte Tatin, oraz Tarte Tatin.

Instrukcje

1
Umieścić duży rondel z wodą na do wrzenia. Ćwiartować squasha dużym, ciężkim nożem, a następnie obrać każdy klin i nasiona ostrą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Pokroić zarówno squash i słodkie ziemniaki na duże kawałki, o wielkości tosty marshmallows. (Jeśli słodkie ziemniaki są długie i cienkie, ukośne kawałki wyglądają lepiej.) Wrzucić kawałki do wrzącej wody, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Cienkie Paluszki Precelkowe Lub WykałaczkiCienkie Paluszki Precelkowe Lub Wykałaczki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Zdjąć pokrywkę i gotować przez 5 minut lub aż lekko zmięknie, następnie odcedzić i ostudzić.
4
Pokrój każdą cebulę na 6 grubych klinów, pozostawiając trochę korzenia przymocowanego, aby warstwy nie rozpadały się. Umieść dużą, nieprzywierającą patelnię, około 30 cm od krawędzi do krawędzi, na średnim ogniu. (Potrzebujesz patelni z uchwytem żaroodpornym, a my mamy ofertę na jednej, poniżej po prawej).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Rozgrzać masło i olej, następnie dodać cebulę i smażyć przez 4-5 minut, często mieszając, aż będzie dobrze zabarwiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Utrzymując tłuszcz na żywym wolnym ogniu, dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę, mieszając prawie stale tak, że kolory, ale nie pali. Wymieszaj kolendrę, kminek i proszek chili i smaż przez niewielką minutę, stale mieszając. Pomidory smażyć, pokroić na patelni, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie delikatnie wymieszać z nasionami kalonji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać Kabaczek i słodkie ziemniaki i, za pomocą 2 szpatułki lub drewniane łyżki, ostrożnie wrzucić kawałki, aż dobrze pokryte syropu, pikantny tłuszcz. Doprawić, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Rozwałkuj ciasto tak, aby krótsze boki miały 30 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Połóż go na warzywach ,a następnie pokrój ciasto ciasno wokół krawędzi patelni małym nożem lub nożyczkami, odrzucając ozdoby (lub używając ich do innego przepisu). Przechowywać w lodówce cały zespół przez co najmniej 30 minut (lub Patrz Getting Ahead, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Posmaruj ciasto umyciem jajecznym, a następnie przesuń patelnię na środkową półkę piekarnika. Gotować około 25 minut, sprawdzając w połowie, czy ciasto nie brązowieje zbyt szybko: jeśli tak, zmniejsz ogień o 10 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Usuń, gdy soki są bulgotanie na brzegach i ciasto jest ciemno złocisto-brązowy.
14
Użyj grubej ściereczki do piekarnika, aby wyjąć patelnię z piekarnika i pozostawić ją mocno owiniętą wokół uchwytu, aby uniknąć poparzeń. Aby podawać tartę, Odwróć dużą, płaską płytkę nad patelnią i przewróć tartę na nią lub podaj ją prosto z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Tarte Tatin. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn