Spiced Brown Basmati Pilaf
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Przyprawiony brązowy Pilaf Basmati może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 202 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pistacji, cebuli, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Spiced Basmati Pilaf, Nutty Basmati Pilaf, oraz Curry Dal z Basmati-rodzynkowy Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 10 minut lub aż złoty, często mieszając.
Dodać ryż, rodzynki, goździki i cynamon; dobrze wymieszać. Wymieszać z wodą, pastą pomidorową, solą i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Odstawić 5 minut. Wyrzucić goździki i laskę cynamonu.