Spiced Blueberry Jammin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Spiced Blueberry Jammin spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 50 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jagody, mieloną gałkę muszkatołową, anyż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Jammin ' Oat Muffins, Jammin ' Pulled Pork, oraz Jammin ' Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sprzęt specjalny: konserwowanie sprzętu: duży pojemnik na pojemniki lub pojemnik na pojemniki stojak na słoiki lub stojak na ciasto (do przechowywania napełnionych słoików z podłogi garnka 6 (8-uncja) słoiki konserwujące w stylu Mason z pokrywkami i opaskami szeroki lejek do konserwowania ust (technicznie opcjonalny, praktycznie niezbędny) szczypce do konserw (specjalnie wykonane do wyrywania słoików w bardzo gorących sytuacjach Duże (8-uncja) kadzi Ręczniki papierowe lub naczynia namagnesowane "lid-wand" lub narzędzie magnetyczne ze sklepu z narzędziami (opcjonalnie, ale jak inaczej pokrywki) Jam Hardware: średni-duży rondel drewniana łyżka ręcznie masher gałka muszkatołowa Tarka (opcjonalnie)
Jagody umieścić w rondlu na średnim ogniu.
Posypać pektyną, a następnie anyżem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny i octem. Gdy ciecz zacznie gromadzić się na dnie patelni, zwiększ ciepło do wysokiej i zagotuj. Obniżyć ciepło lekko i gotować delikatnie przez pięć minut od czasu do czasu mieszankę zacierania. Rozgnieść w cukrze, dodać wodę i powrócić do wrzenia na 1 minutę. Właśnie zrobiłeś dżem. Schłodzić, słoik, przechowywać w lodówce i cieszyć się w ciągu 2 tygodni. Lub przejść do fazy konserwacji.
Zachowując dżem: dokładnie umyć cały sprzęt w gorącej wodzie z mydłem. Następnie wrzuć wszystko (z wyjątkiem pokrywek słoika) do garnka. Przykryć gorącą wodą o co najmniej 1 cal i doprowadzić do wrzenia i utrzymywać przez 10 pełnych minut do sterylizacji. Wyłącz ogrzewanie, odczekaj 5 minut, a następnie dodaj pokrywki(oczekiwanie zapewni, że masa uszczelniająca nie topi się). Pozostaw cały sprzęt w garnku, dopóki nie będziesz gotowy.
Usuń chochlę, szczypce, lejek i inne narzędzia z garnka (ostrożnie, Proszę, jest tam gorąco) do czystego ręcznika lub ręczników papierowych. Używając szczypiec do słoików, Usuń i osusz słoiki, umieszczając je na powierzchni ręcznika/ręcznika papierowego. (Unikaj powierzchni skalnych lub metalowych, które mogłyby spowodować szok termiczny i pęknięcie.)
Umieść lejek w pierwszym słoiku (podnieś go za pierścień, unikając sterylnego wnętrza.) Użyj kadzi, aby napełnić każdy słoik tylko do dolnej części lejka, około 1/3 cala od dna nici słoika. Ta "przestrzeń na głowę" jest niezbędna do uszczelnienia słoików podczas przetwarzania.
Przetrzyj obręcze słoika wilgotnym ręcznikiem papierowym, sprawdzając, czy nie ma pęknięć lub nierówności. Użyj namagnesowanego urządzenia, aby ustawić pokrywki na każdym słoiku. Przykręć pierścienie na palcu mocno. (Pamiętaj, pierścienie nie uszczelniają słoików, tylko utrzymują pokrywki na miejscu.
Ciepło wypędzi powietrze nad głową, które po ochłodzeniu wytworzy próżnię, uszczelniając w ten sposób słoiki)
Zwróć słoiki do garnka, mając pewność, że nie dotykają dna garnka ani siebie nawzajem. (Jeśli nie masz stojaka na słoiki, spróbuj okrągłego stojaka na ciasto lub metalowego kosza z siatki. Nawet złożony ręcznik kuchenny na dnie garnka zrobi to w mgnieniu oka.)
W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę, aby przykryć słoiki o co najmniej cal i doprowadzić do twardego wrzenia na dużym ogniu zgodnie z poniższą tabelą. (Pamiętaj, aby nie uruchamiać zegara, dopóki nie osiągnie prawdziwego wrzenia. Powietrze w pomieszczeniu nad głową może wydostawać się ze słoików przed osiągnięciem wrzenia. Nie daj się nabrać.)
Czas przetwarzania: w promieniu 1000 stóp od poziomu morza: 5 minut 1000-3000 stóp nad poziomem morza: 10 minut 3001 - 6000 stóp nad poziomem morza: 15 minut 6000-8000 stóp nad poziomem morza: 20 minut powyżej 8000 stóp: poczekaj, aż wrócisz do bazy.