Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Spiced Blueberry Jammin spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 50 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jagody, mieloną gałkę muszkatołową, anyż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Jammin ' Oat Muffins, Jammin ' Pulled Pork, oraz Jammin ' Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Sprzęt specjalny: konserwowanie sprzętu: duży pojemnik na pojemniki lub pojemnik na pojemniki stojak na słoiki lub stojak na ciasto (do przechowywania napełnionych słoików z podłogi garnka 6 (8-uncja) słoiki konserwujące w stylu Mason z pokrywkami i opaskami szeroki lejek do konserwowania ust (technicznie opcjonalny, praktycznie niezbędny) szczypce do konserw (specjalnie wykonane do wyrywania słoików w bardzo gorących sytuacjach Duże (8-uncja) kadzi Ręczniki papierowe lub naczynia namagnesowane "lid-wand" lub narzędzie magnetyczne ze sklepu z narzędziami (opcjonalnie, ale jak inaczej pokrywki) Jam Hardware: średni-duży rondel drewniana łyżka ręcznie masher gałka muszkatołowa Tarka (opcjonalnie)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
Słonina Wieprzowa
Lejek
Tarka
Chochla
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Posypać pektyną, a następnie anyżem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny i octem. Gdy ciecz zacznie gromadzić się na dnie patelni, zwiększ ciepło do wysokiej i zagotuj. Obniżyć ciepło lekko i gotować delikatnie przez pięć minut od czasu do czasu mieszankę zacierania. Rozgnieść w cukrze, dodać wodę i powrócić do wrzenia na 1 minutę. Właśnie zrobiłeś dżem. Schłodzić, słoik, przechowywać w lodówce i cieszyć się w ciągu 2 tygodni. Lub przejść do fazy konserwacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pektyna
Cytryna, Skórka świeżo Starta
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Zachowując dżem: dokładnie umyć cały sprzęt w gorącej wodzie z mydłem. Następnie wrzuć wszystko (z wyjątkiem pokrywek słoika) do garnka. Przykryć gorącą wodą o co najmniej 1 cal i doprowadzić do wrzenia i utrzymywać przez 10 pełnych minut do sterylizacji. Wyłącz ogrzewanie, odczekaj 5 minut, a następnie dodaj pokrywki(oczekiwanie zapewni, że masa uszczelniająca nie topi się). Pozostaw cały sprzęt w garnku, dopóki nie będziesz gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Usuń chochlę, szczypce, lejek i inne narzędzia z garnka (ostrożnie, Proszę, jest tam gorąco) do czystego ręcznika lub ręczników papierowych. Używając szczypiec do słoików, Usuń i osusz słoiki, umieszczając je na powierzchni ręcznika/ręcznika papierowego. (Unikaj powierzchni skalnych lub metalowych, które mogłyby spowodować szok termiczny i pęknięcie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Lejek
Chochla
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Słonina Wieprzowa
5
Umieść lejek w pierwszym słoiku (podnieś go za pierścień, unikając sterylnego wnętrza.) Użyj kadzi, aby napełnić każdy słoik tylko do dolnej części lejka, około 1/3 cala od dna nici słoika. Ta "przestrzeń na głowę" jest niezbędna do uszczelnienia słoików podczas przetwarzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Lejek
Chochla
6
Przetrzyj obręcze słoika wilgotnym ręcznikiem papierowym, sprawdzając, czy nie ma pęknięć lub nierówności. Użyj namagnesowanego urządzenia, aby ustawić pokrywki na każdym słoiku. Przykręć pierścienie na palcu mocno. (Pamiętaj, pierścienie nie uszczelniają słoików, tylko utrzymują pokrywki na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Ciepło wypędzi powietrze nad głową, które po ochłodzeniu wytworzy próżnię, uszczelniając w ten sposób słoiki)
8
Zwróć słoiki do garnka, mając pewność, że nie dotykają dna garnka ani siebie nawzajem. (Jeśli nie masz stojaka na słoiki, spróbuj okrągłego stojaka na ciasto lub metalowego kosza z siatki. Nawet złożony ręcznik kuchenny na dnie garnka zrobi to w mgnieniu oka.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Słonina Wieprzowa
9
W razie potrzeby dodaj dodatkową wodę, aby przykryć słoiki o co najmniej cal i doprowadzić do twardego wrzenia na dużym ogniu zgodnie z poniższą tabelą. (Pamiętaj, aby nie uruchamiać zegara, dopóki nie osiągnie prawdziwego wrzenia. Powietrze w pomieszczeniu nad głową może wydostawać się ze słoików przed osiągnięciem wrzenia. Nie daj się nabrać.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
10
Czas przetwarzania: w promieniu 1000 stóp od poziomu morza: 5 minut 1000-3000 stóp nad poziomem morza: 10 minut 3001 - 6000 stóp nad poziomem morza: 15 minut 6000-8000 stóp nad poziomem morza: 20 minut powyżej 8000 stóp: poczekaj, aż wrócisz do bazy.