Spice Double Rubbed Rib Eye Steak podany z Ruedas de Fuego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Spice Double Rubbed Rib Eye Steak podany z Ruedas de Fuego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $16.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 1449 kalorii, 106g białka, oraz 89g tłuszczu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cebuli w proszku, sok z cytryny, nasiona kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Spice Rubbed Flank Steak, Stek z flanki z przyprawami, oraz The Ultimate Spice-Rubbed Rib Steak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tosty i zmielić kminek, kolendra, koper włoski, i nasiona gorczycy.
Połącz je z oregano, cebula w proszku, czosnek w proszku, papryka, liście laurowe, sól i pieprz. Podzielić mieszankę przypraw na 2 równe części. Obie strony każdego steku natrzeć oliwą z oliwek, a następnie obficie natrzeć każdy stek połową mieszanki przypraw i odstawić.
W maszynce, puree razem chipotle adobo, czosnek, i sok z cytryny i pocierać to na steki.
Niech marynować przez 3 godziny, w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Gotować stek przez około 2 do 3 minut z każdej strony; następnie zakończyć w piekarniku przez około 4 minuty.
Podgrzać patelnię z około 1 cala oleju.
Pozostałą mieszankę przypraw wymieszać na 1 szklankę mąki. Podczas gdy steki są w piekarniku, zanurz poblano i krążki cebuli w maślance, a następnie zanurz w przyprawionej mące. Smażyć pierścienie w rozgrzanym oleju, obracając pierścienie z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Ułożyć steki na półmisku i dopełnić cebulą i pierścieniami poblano.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.