Spice-Crusted Tuńczyk z tajską sałatką z groszku śnieżnego

Spice-Crusted Tuńczyk z tajską sałatką z groszku śnieżnego
Przepis Spice-Crusted Tuńczyk z sałatką z tajskiego groszku śnieżnego może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w okolicy 35 minut. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 352 kalorie, 42g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 8,23 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Mieszanka groszku śnieżnego, popękane nasiona kolendry, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Przyprawowy Tunan Tsunami na sałatce ogórkowej z wasabi Vinai, Steki z tuńczyka z przyprawami z kolendrą i bazylią, oraz Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk.

Instrukcje

1
Rozpal grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Steki z tuńczyka posmarować olejem i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Wymieszać nasiona kolendry z pieprzu i naciśnij je na obu stronach steki z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
4
W małej misce, połączyć olej roślinny z sokiem z limonki, trawa cytrynowa, sos rybny, kolendra i chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
W średnim rondlu, parujemy groszek śnieżny na 1/2 cala wrzącej wody, przykryte, aż jasnozielony i chrupiący-przetargu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Odcedzić groszek śnieżny, odświeżyć pod zimną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Grilluj steki z tuńczyka na gorącym ogniu, obracając się raz, aż lekko zwęglone Na zewnątrz i rzadkie w centrum, o 2 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Steki z tuńczyka pokroić w grube plastry i ułożyć na 4 talerzach. Wrzucić groszek śnieżny z 2 łyżkami sosu i łyżką obok tuńczyka. Podaj dodatkowy dressing przy stole, aby mżnąć na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn