Spice-Crusted Prime Rib
Spice-Crusted Prime Rib jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 1006 kalorii, 44g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $6.94 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz mąkę, brązowy cukier, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Herb-Crusted Prime Rib, Coffee-Crusted Prime Rib, oraz Herb-Crusted Prime Rib.
Instrukcje
Niech wołowina osiągnie temperaturę pokojową 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 50
Ustawić wołowinę w dużej patelni do pieczenia, strona żeber w dół, i piec 30 minut, aby renderować trochę tłuszczu.
Przełożyć wołowinę na talerz i obniżyć temperaturę piekarnika do 35
Odcedzić tłuszcz z patelni, a następnie powrócić wołowinę do patelni, od strony żeber w dół. Odstawić.
Mielenie pieprzu, ziela angielskiego i soli w młynku do przypraw, aż grubo zmielone. Włóż do małej miseczki i wymieszaj z pozostałymi składnikami, aby uzyskać gęstą pastę. Użyj małej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić pastę na wierzchu i bokach wołowiny.
Gotować wołowinę, aż dobrze rumiane i mięso termometr włożony do najgrubszej części czyta 115, około 1 1/2 godziny dla średnio rzadkie (temperatura wzrośnie do co najmniej 135 w stanie). Wołowinę luźno przykryć folią i odstawić na około 30 minut przed krojeniem.