Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino

Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 399 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Za $1.06 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, oliwę z oliwek, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 10 godzin i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino), Zupa Favan i Pecorino: Zuppa di Fave e Pecorino, oraz Miękkie i do żucia ciasteczka z mąką kokosową z kawałkami czekolady (bezglutenowe!) ... & Fave Five Friday: Zdrowe jedzenie brunchu z okazji Dnia Matki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Robienie gąbki: rozpocznij gąbkę poprzedniej nocy. Wymieszaj drożdże, 2 łyżki mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w misce miksującej.
Odstaw na 3 do 5 minut, aż drożdże ożyją małymi bąbelkami. Ubij resztę mąki i wody drewnianą łyżką. Ciasto powinno być elastyczne. Zeskrob boki miski i zamknij ją folią.
Odstawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej od 7 do 8 godzin.
Zrób ciasto: w elektrycznej mieszance stojącej z haczykiem do ciasta zmiksuj 2 szklanki mąki i soli.
Dodaj połowę mieszanki do gąbki wraz z oliwą z oliwek i smalcem lub masłem. Pokonaj około 5 minut, tworząc bardzo elastyczne ciasto. Stopniowo mieszaj resztę mąki. Zagnieść ręcznie około 10 minut na miękkie, ale nie lepkie ciasto.
Umieść ciasto w naoliwionej misce i zamknij wierzch folią.
Niech wzrośnie w temperaturze pokojowej 2 godziny lub do podwojenia.
Formowanie ciasta: lekko nasmaruj patelnię do pizzy od 14 do 16 cali. Uderz ciasto.
Rozwałkuj i rozciągnij ciasto, aby pasowało do patelni. Powinien mieć grubość od 1/4 cala do 1/2 cala i aż do krawędzi patelni.
Drugi wzrost: przykryj patelnię ręcznikiem kuchennym i pozwól, aby ciasto wyrosło 2 godziny. Ciasto powinno mieć podwojoną objętość i nie powinno odskakiwać po szturchnięciu palcem.
Pieczenie i podawanie: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. palcami wbij wgłębienia w bochenek.
Rozłóż 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek na wierzchu i posyp solą i rozmarynem.
Piec 10 minut, następnie obniżyć temperaturę do 350 stopni F i piec kolejne 25 minut. Chleb jest gotowy, gdy spód bochenka wydaje się pusty po stuknięciu.
Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokrojone w ćwiartki, ze skórką-sam favas i pecorino.