Speedy Enchilada Bake
Speedy Enchilada Bake to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, Stary SOS el enchilada, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Speedy Layered Chicken Enchilada Pie, Speedy Ravioli Bake, oraz One Pan Enchilada Bake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W średniej misce wymieszaj pomidory, kukurydzę i sos enchilada.
W naczyniu do pieczenia, warstwa połowę sosu taco z mielonej wołowiny, 1 1/2 szklanki frytek, 1/2 szklanki sera i pół mieszanki kukurydzy. Top z pozostałym sosem taco z mieloną wołowiną, 1 1/2 szklanki chipsów, 1/2 szklanki sera i pozostałej mieszanki kukurydzy.
Posypać pozostałym 1 szklanką sera i cebulą. Ułóż pozostałe 1 filiżanki żetony pionowo wokół krawędzi naczynia, nakładając się w razie potrzeby.
Piec odkryte 35 do 40 minut lub do bąbelków i dokładnie ogrzane.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.