Sparkling mint & lemon juleps
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepisy do skrzynki receptury, musujące mięta & lemon juleps może być przepis, który należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 30 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz złoty cukier, sok z cytryny, wino musujące i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Podobne przepisy to Mint Juleps, Ananas Mięta Juleps, oraz BlackBerry Mint Juleps.
Instrukcje
Na małą patelnię włożyć cukier i sok z cytryny i delikatnie podgrzać, aby rozpuścić cukier. Dusić przez 2 minuty, aby zrobić syrop.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Można to zrobić z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do tygodnia.
Aby podać, wlej syrop cytrynowy do 6 fletów do szampana lub wysokich szklanek, uzupełnij każdą szklankę schłodzonym winem musującym, następnie szybko wymieszaj, aby wymieszać przed podaniem z gałązkami mięty schowanymi na górze.