Spanokopita
Potrzebujesz lacto ovo wegetariańskie danie główne? Spanokopita może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Za $2.65 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 39g tłuszczu i w sumie 655 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, oliwy z oliwek, koszernej soli i kopru. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 47 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 65%. Spróbuj Spanokopita (Greckie Ciasto Szpinakowe), Ciasta Ręczne W Stylu Spanokopita, oraz Spanokopita (Greckie Ciasto Szpinakowe) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni do smażenia i dodaj szalotki. Gotuj przez 5 minut lub do miękkości. W międzyczasie wyciśnij większość wody ze szpinaku i włóż do miski.
Dodaj szalotki, koperek, jajka, fetę, sól i pieprz i wymieszaj razem.
Trzymaj arkusze ciasta filo przykryte wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Rozłóż 1 arkusz ciasta filo.
Posmaruj arkusz roztopionym masłem i posyp bułką tartą. Powtórz proces, układając drugi arkusz ciasta filo na pierwszym arkuszu, posmaruj go roztopionym masłem i posyp bułką tartą, aż wszystkie 10 arkuszy zostanie zużytych. Łyżka 3/4 szklanki mieszanki szpinaku w kształt kiełbasy wzdłuż jednej krawędzi ciasta filo.
Posmaruj wierzch masłem i pokrój bułkę na 1-calowe rundy.
Umieść go na natłuszczonej blasze do pieczenia. Powtarzaj, aż całe ciasto i nadzienie zostaną użyte.
Wstawić do piekarnika i piec przez 12 minut lub do momentu, gdy brzegi lekko się zrumienią.