Spanakopita

Spanakopita
Spanakopita może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, ząbki czosnku, nasiona kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Spanakopita, Spanakopita, oraz Spanakopita Pot pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Podsmaż cebulę i czosnek przez 3 minuty do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj szpinak, doprawić solą i pieprzem, i nadal saute aż szpinak jest kuleje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4
Dodaj sok z cytryny, usuń z ognia i umieść w durszlaku i wyciśnij nadmiar płynu. Odstawić do ostygnięcia. Nadzienie musi być chłodne i suche, aby zapobiec rozmoknięciu filo. W średniej misce ubić jajka z fetą, kolendrą i gałką muszkatołową. Doprawić, następnie złożyć schłodzoną mieszaninę szpinaku, aż dobrze się wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
KolendraKolendra
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F, pędzel 2 blachy do pieczenia z roztopionym masłem. Rozwiń ciasto filo i ułóż arkusz płasko na powierzchni roboczej. Uważaj, aby filo pokryte wilgotnym, a nie mokrym ręcznikiem, ponieważ pracujesz, aby zapobiec wysychaniu i łamliwości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FiloCiasto Filo
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Prześcieradło posmarować roztopionym masłem, posypać równomiernie oregano i szczypiorkiem. Powtórz z 2 arkuszami filo, układając jeden na drugim. Za pomocą ostrego noża lub noża do pizzy Wytnij arkusze wzdłuż na trzecie, tworząc 2 paski 1/2 cala. Zrób to ze wszystkimi arkuszami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PizzyNóż Do Pizzy
NóżNóż
7
Umieść czubatą łyżeczkę nadzienia w pobliżu 1 rogu warstwowego paska filo. Złóż koniec pod kątem nad wypełnieniem, tworząc trójkąt. Kontynuuj składanie trójkąta wzdłuż paska, aż dotrzesz do końca, jak składanie flagi.
8
Wierzch posmarować masłem i polać parmezanem, ułożyć na przygotowanej blasze i przykryć podczas przygotowywania pozostałych wypieków. Powtarzaj, aż wszystkie nadzienie i paski filo zostaną zużyte.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Piec przez 20 do 30 minut, aż Trójkąty będą chrupiące i złote.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
10
Podawać na ciepło, ciepło lub zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia6
Magazyn