Spalony Tomatillo Salsa Verde
Spalony Tomatillo Salsa Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Spalona Tomatillo, oraz Spalona Tomatillo Margarita Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu. Wrzucić 1/2 małej białej cebuli, połówki wzdłuż, utrzymanie korzenia nienaruszone, 1/2 głowy czosnku, nieobrane, połówki w poprzek, 1 jalapeño, 1 funt pomidorów łuskanych, i 1 łyżka oleju roślinnego w dużej misce. Grilluj warzywa, często obracając, aż będą miękkie i zwęglone, 5-8 minut.
Przełożyć na talerz i lekko ostudzić.
Wycisnąć ząbki czosnku do robota kuchennego i impuls z cebulą, jalapeño łodygach, Tomatillo, 1/2 pęczek kolendry, liście i łodygi przetargu tylko, i 1/4 szklanki świeżego soku z limonki tylko do formy masywny SOS; sezon z koszernej soli, świeżo zmielony czarny pieprz, i więcej soku z limonki, w razie potrzeby.
DO AHEAD: Salsa verde można zrobić 5 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.