Spalony Tomatillo Salsa Verde

Spalony Tomatillo Salsa Verde
Spalony Tomatillo Salsa Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Salsa Spalona Tomatillo, oraz Spalona Tomatillo Margarita Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować grill na średnim ogniu. Wrzucić 1/2 małej białej cebuli, połówki wzdłuż, utrzymanie korzenia nienaruszone, 1/2 głowy czosnku, nieobrane, połówki w poprzek, 1 jalapeño, 1 funt pomidorów łuskanych, i 1 łyżka oleju roślinnego w dużej misce. Grilluj warzywa, często obracając, aż będą miękkie i zwęglone, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Cebula BiałaCebula Biała
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przełożyć na talerz i lekko ostudzić.
3
Wycisnąć ząbki czosnku do robota kuchennego i impuls z cebulą, jalapeño łodygach, Tomatillo, 1/2 pęczek kolendry, liście i łodygi przetargu tylko, i 1/4 szklanki świeżego soku z limonki tylko do formy masywny SOS; sezon z koszernej soli, świeżo zmielony czarny pieprz, i więcej soku z limonki, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sól KoszernaSól Koszerna
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
KolendraKolendra
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
DO AHEAD: Salsa verde można zrobić 5 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn