Spaghettini z pikantnymi karczochami, słodkim czosnkiem i homarem

Spaghettini z pikantnymi karczochami, słodkim czosnkiem i homarem może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 875 kalorii. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz płatki chili, liście mięty, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Surf and Turf: stek i homar z pikantnym pieczonym czosnkiem Chimichurri Butter, Sałatka z homara, pomidora i słodkiej kukurydzy z winegretem czosnkowym, oraz Spaghettini z oliwą i czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować podstawowy sos pomidorowy według przepisu i odstawić, utrzymując sos na małym ogniu.
Aby przygotować karczochy, w 12 do 14-calowej patelni saute, połączyć karczochy, 1 szklanka oleju, mięta, płatki chili i 2 cienko pokrojone ząbki czosnku i umieścić na średnim ogniu, aż środek patelni osiągnie pełne gotować. Karczochy należy zanurzyć w oleju.
Wyjąć z ognia i ostudzić 15 do 20 minut. Odstawić.
Aby przygotować słodki czosnek, połączyć 2 łyżki oleju i pozostały czosnek w 12 do 14-calowej patelni saute i gotować na dużym ogniu, aż goździki są rumiane.
Dodać Cinzano i zmniejszyć płyn do syropu. Odstawić.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Aby przygotować homara, napełnij garnek wystarczająco duży, aby pomieścić wszystkie homary 3/4 pełne wodą i doprowadzić do wrzenia. Homary parowe w wodzie, aż do zakończenia, około 12 minut.
Zdjąć z ognia, lekko ostudzić i usunąć całe mięso z pazurów i ogona.
(Wszystkie poprzednie składniki można przygotować z 8-godzinnym wyprzedzeniem i schłodzić.)
W dużej patelni saute, połączyć sos pomidorowy, odsączone karczochy, słodki czosnek i mięso homara i umieścić na średnim ogniu po prostu ogrzać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania, aż do miękkości jeszcze Wszystkie dente i odcedzić.
Dodać odsączony makaron i wrzucić na średnim ogniu do herbu, o 30 sekund. Podzielić na 4 podgrzewane miski i podawać natychmiast.
Rekomendacja Wina: Marco Felluga, Pinot Grigio, Włochy, 1998
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje jeden tydzień w lodówce lub do sześciu miesięcy w zamrażarce.