Spaghettini z pieczarkami, czosnkiem i olejem
Spaghettini z grzybami, czosnkiem i olejem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 681 kalorii, 17g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.16 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz spaghettini, czosnek, świeżo zmielony pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Spaghettini z boczkiem, pieczarkami i ziołami, Spaghettini Z Grzybami, Szparagami I Estragonem, oraz Spaghettini z oliwą i czosnkiem.
Instrukcje
Na średniej patelni rozgrzać oliwę na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i płatki czerwonej papryki i gotować, mieszając, aż czosnek zmięknie, o 1 minutę.
Dodać pokrojone grzyby i sól i gotować, aż grzyby wydzielają płyn, płyn odparuje, a grzyby zaczynają brązowieć, o 5 protokół.
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować spaghettini aż tylko gotowe, o 9 protokół.
Odcedzić i wymieszać z mieszanką grzybową, natką pietruszki i pieprzem.
Odmiany: Spaghettini z czosnkiem i olejem: wyeliminować grzyby i zmniejszyć olej do 7 łyżek. Wystarczy gotować czosnek i płatki czerwonej papryki przez minutę i wrzucić z pozostałymi składnikami.
Spaghettini z orzechami włoskimi, czosnkiem i oliwą: wyeliminuj grzyby i zmniejsz oliwę do 7 łyżek. Na koniec wrzucić 2/3 szklanki prażonych i posiekanych orzechów włoskich.
Spaghettini z Salami, czosnkiem i oliwą: wyeliminuj grzyby i zmniejsz oliwę do 7 łyżek.
Pokrój 1/4 funta pokrojonego salami w cienkie paski i wrzuć do spaghettini z pietruszką i czarnym pieprzem.
Rekomendacja wina: ziemisty smak grzybów wspaniale współgra z odpowiednio ziemistym smakiem pinot noir, podczas gdy asertywny smak czosnku wymaga prostej wersji tego wina. Butelka Givry, Rully lub Mercurey z Francji będzie najlepszym wyborem.